Bedankmiddag vrijwilligers De Beiaard met afscheid René Martens

Op zaterdag 27 juni vond de bedankmiddag voor de vrijwilligers van centrum De Beiaard in Asten plaats.

Er werd ook afscheid genomen van het huidige bestuur.

Eigenaar/beheerder René Martens werd in het zonnetje gezet voor zijn inzet in de afgelopen zeven jaren.

Vanaf 1 juli gaat het beheer van De Beiaard over in handen van de gemeente Asten.

De gemeente Asten neemt de exploitatie van het gebouw over als tussenvoorziening zodat gemeentelijke diensten en verenigingen uit Asten van het gebouw gebruik kunnen blijven maken. Dit in afwachting van de uiteindelijke oplevering van het nieuwe gemeenschapshuis op de locatie waar nu De Klepel gevestigd is.

In 2013 kocht René Martens De Beiaard. Hij stak daar vervolgens heel veel tijd en energie in om het de functie te geven die het nu heeft; een laagdrempelig gebouw waar inwoners van Asten terecht kunnen voor allerlei vragen en activiteiten. Mede door de inzet van René persoonlijk en zijn kleine team medewerkers en vrijwilligers.

René heeft veel moeten pionieren en het was niet altijd gemakkelijk om alle voorzieningen op peil te houden.

Martens kocht destijds De Beiaard: ,,Niet om er zelf beter van te worden, maar voor de Astense verenigingen en het welzijn van de Astense inwoners. De Beiaard mocht geen verlies meer lijden. Winst maken hoefde niet als ik maar op nul uitkwam''. 

Dat René Martens door de vrijwilligers op handen werd gedragen, werd duidelijk uit de toespraken die er tijdens de bedankmiddag werden gehouden. De vele loftuitingen, cadeaus en een blijvende herinnering in de vorm van een beeldje deden hem en zijn gezin heel goed.