SIRIS.nl

Koninklijke onderscheiding voor Martie Jeuken

Martie Jeuken (55) uit Someren ontving op donderdag 2 juli de koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De uitreiking vond plaats in de grote zaal van De Ruchte tijdens een gezamenlijke bijeenkomst voor de Somerense gedecoreerden.

Burgemeester Dilia Blok was Martie op 24 april al komen vertellen dat hij een lintje zou krijgen.

Zijn vrouw Ellen speldde hem het lintje op.

Martie Jeuken zet zich op vele manieren in voor de Somerense samenleving. Voor veel inwoners is hij een bekend gezicht én een bekende stem.

Een opsomming van zijn verdiensten:

1991-heden: Carnavalsvereniging De Meerpoel. In de functie van o.a. bestuurslid, vorst en grootvorst heeft Martie veel betekend voor De Meerpoel en voor de carnavalsactiviteiten in Someren-Dorp.

2008-heden: Zummers Belang CDA. Na de periode als gemeenteraadslid (2010-2018) is Martie Jeuken nog steeds actief in ondersteuning van bestuur en de fractie van Zummers Belang CDA.

2014-heden: Helmond Sport. Martie is als stadionspeaker te horen bij wedstrijden van Helmond Sport. Ook treedt hij op als gespreksleider bij evenementen in de Businessclub.

2001-heden: SV Someren. Bij de plaatselijke voetbalclub bekleedde hij o.a. de functie van secretaris jeugdafdeling en jeugdleider.

2013-heden: Comité 4 en 5 mei Someren, voorzitter en ceremoniemeester. Jaarlijks organiseert en presenteert hij de dodenherdenking.

Verder is Martie Jeuken secretaris van de Stichting Someren Natuurlijk. Hij is actief als vrijwilliger bij de JOEK en was van 2004 tot 2010 ceremoniemeester tijdens de Kennedymars.

Ook is hij jaarlijks actief als vrijwilliger bij het Oranjecomité Someren-Dor