Koninklijke onderscheiding voor Ad Bergmans

Ad Bergmans (85) uit Someren ontving op donderdag 2 juli de koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De uitreiking vond plaats in de grote zaal van De Ruchte tijdens een gezamenlijke bijeenkomst voor de Somerense gedecoreerden.

Burgemeester Dilia Blok was haar overbuurman Ad op 24 april het heuglijke nieuws komen vertellen dat hij een lintje zou krijgen.

Zijn echtgenote speldde bij hem het lintje op.

Ad Bergmans zet zich al 70 jaar bij meerdere instellingen in als kerkorganist. Binnen de regio is hij alom bekend en zeer regelmatig wordt een beroep op hem gedaan voor vervanging.

Een opsomming van zijn verdiensten:

1969-heden: Organist en koster Kempenhaeghe. Ad Bergmans was tot aan zijn pensionering in 1994 werkzaam als afdelingshoofd bij Kempenhaeghe. In 1991 heeft hij als vrijwilliger het kosterschap op zich genomen en nog steeds vervult hij deze taak binnen Providentia. Bovendien begeleidt hij het koor van Providentia/Kempenhaeghe als 50 jaar geheel vrijwillig op het orgel. Als koster en organist toont Ad grote betrokkenheid bij Kempenhaeghe

1995-heden: Organist binnen rooms-katholieke parochie H. Franciscus. Ad fungeert als organist bij de kerkdiensten en uitvaartdiensten.

1988-heden: Organist bij Savant De Lisse in Asten. Ad is actief als organist bij de wekelijkse mis in woonzorgcentrum De Lisse in Asten.