SIRIS-tv terug naar normale programmering

Op woensdag 25 maart besloot Harrie van Horik, directeur van SIRIS, om de uitzendingen van SIRIS-tv, in verband met het coronavirus, uit te breiden met middaguitzendingen en speciale avonduitzendingen.

Daar gaat de omroep op maandag 6 juli mee stoppen.

Harrie van Horik: ,,De bedoeling was om die extra programma's tot 1 juni uit te zenden. Dat werd een paar weken langer omdat de situatie er nog om vroeg. Mensen waren aan huis gekluisterd en we merkten al gauw dat de kijkers het erg waardeerden wat wij allemaal deden. Iedere middag om 13.00 en 15.00 uur waren er speciale themaprogramma's, ook in het weekeinde. Om 12.00 uur kwam er ook SIRIS-Beweeg-Tv bij en om 17.00 uur lieten we kapelaan Harold van Overbeek het Rozenhoedje bidden. Op de zondagochtend werd er een Heilige Mis uitgezonden en op vrijdag- en zaterdagavonden kwamen er speciale muziekprogramma's en zelfs speelfilms langs.''

,,Nu alles weer zo'n beetje normaal wordt en de mensen meer vrijheid krijgen en nemen, gaan we terug naar onze normale tv-programmering van voor 25 maart'', aldus Van Horik. ,,Het weer wordt bovendien mooier en de vakanties komen er aan. Tijd om andere dingen te doen''.

,,Mocht het coronavirus weer toeslaan met alle gevolgen vandien, dan zullen we de corona-programmering meteen weer invoeren. Ik wil bij deze alle inzenders van de items voor SIRIS-Beweeg-Tv en de speciale amusementsprogramma's bedanken voor hun inbreng. Speciaal dank ook aan kapelaan Harold van Overbeek, die heel veel kijkers een groot plezier heeft gedaan met zijn Heilige Missen, Rozenhoedjes en Kruisweg'', sluit Van Horik af.

De normale SIRIS-tv-programmering houdt in dat er iedere dag van 6.00 tot 12.00 uur en van 18.00 tot 24.00 uur actuele beelden langskomen in de programma's SIRIS-Corona-Journaal en Van Dag tot Dag.

Tussen 0.00 en 6.00 uur en 12.00 en 18.00 uur kunt u kijken naar berichten en heel veel foto's op SIRIS-tekst-tv.

Ook in de zomervakantie!