Zomervakantie in Museum Klok & Peel

Museum Klok & Peel in Asten heeft ook in de zomervakantie heel veel te bieden.

In het 'klokkendorp in de Peel' worden al sinds mensenheugenis klokken gemaakt.

Cultuurliefhebbers genieten er van de grootste collectie klokken en carillons ter wereld.

Natuurliefhebbers halen hun hart op aan de prachtige biotopen van oeros en mastodont, maar ook aan die van wolf en vos. Indrukwekkend zijn de fossielen en het mammoetskelet.

Het museum is een niet te missen belevenis, is ‘Kidsproof’ en won diverse keren de ANWB-onderscheiding ‘Leukste uitje van Noord-Brabant’.

Voor kinderen zijn er in de zomervakantie tot en met 30 augustus speciale activiteiten. Ze kunnen er samen met museummascotte Tuurke op zoek naar de wolf. Voor kinderen vanaf 10 jaar zijn er diverse activiteiten rondom de expositie Klokken voor Amerika.

Het museum toont met gepaste trots de grootste collectie luidklokken en beiaarden (klokkenspellen) ter wereld. Je kunt er zelf een klok luiden, ontdekken waar de klepel hangt en zelfs spelen op een beiaard.

De Peel met haar rauwe natuur kent een bijzondere geschiedenis die miljoenen jaren terug gaat. Beleef die Peel via bijzondere verhalen over dieren en planten en echte fossielen uit de prehistorie.

Naast de tijdelijke tentoonstellingen ‘Death Valley de Peel’ en ‘Klokkenroof!’ is een bijzondere tentoonstelling ‘Klokken voor Amerika’ te zien. In 1953 schonk Nederland de Amerikanen als dank voor hun bijdrage aan onze bevrijding en voor hun hulp bij onze wederopbouw een carillon. Aan dit instrument zijn prachtige verhalen verbonden.

Kortom: plan een mooi dagje uit in Museum Klok & Peel. Neem een gezellige pauze in het museumcafé, ga op avontuur in de thematuinen en maak muziek op het springcarillon.

Of grijp je kans om na een museumbezoek per fiets een stukje oorlogsgeschiedenis van de Peel te ontdekken via de route ‘Fietsen door Death Valley De Peel’. De route biedt maar liefst vierhonderd kilometer fietsplezier, doet elf Peelgemeenten aan en is gratis verkrijgbaar in Museum Klok & Peel, Ostaderstraat 23 in Asten.

Zie ook www.museumklokenpeel.nl.