Perry Vermeulen beleeft WOII op de mountainbike

De Helmondse publicist Perry Vermeulen fietst in de maanden juli en augustus op zijn mountainbike 1.000 kilometer langs oorlogssites in de provincie Noord-Brabant in een uniek shirt van Death Valley De Peel/Museum Klok & Peel.

In ruil daarvoor zal het Astense museum de blogs promoten, die Perry over zijn fietsavonturen publiceert.

Geschiedenisliefhebber Perry Vermeulen fietste in de afgelopen maanden al langs enkele oorlogssites, die staan opgenomen in fietsroutes van het project Death Valley De Peel.

Deze routes zijn in het kader van '75 jaar vrijheid' ontwikkeld door vrijwilligers van Museum Klok & Peel in samenwerking met andere organisaties. Volgens Perry vormen de routes met informatieborden een uitstekende manier om oorlogsverhalen te beleven. Op de social media liet hij zich er lovend over uit. 

De dramatische verhalen waarvan Perry bij zijn eerste kennismaking kennis nam, inspireerden hem om dieper in de provinciale oorlogshistorie te willen duiken. Hij besloot dit coronajaar niet op vakantie te gaan in Frankrijk, maar in plaats daarvan 1.000 kilometer te fietsen langs oorlogssites in heel Brabant en daarvan verslag te doen in blogs.

Voor Museum Klok & Peel aanleiding om samenwerking te zoeken. Het museum hoopt dat mensen het voorbeeld van Perry volgen en deze vakantie ook de oorlogsroutes van Death Valley De Peel komen fietsen.  De wederzijdse promotie is intussen beklonken met de overhandiging van een speciaal ontworpen wielershirt in Museum Klok & Peel.

Het museum aan de Ostaderstraat in Asten is met zijn fietsservicestation (oplaadstations en fietspomp) en museumcafé een prima uitvalsbasis of een uitgelezen halteplaats voor Death Valley De Peel-fietstochten. In het museum zijn deze zomer maar liefst drie exposities rond het thema '75 jaar vrijheid' te zien. Behalve 'Death Valley De Peel' zijn dat de exposities 'Klokken voor Amerika' en 'Klokkenroof'. Aan de balie zijn niet alleen de achtergrondboeken rond deze thema's verkrijgbaar, maar kan ook het gratis routeboekje 'Fietsen door Death Valley De Peel' worden opgepikt. Dat boekje - met 400 kilometer meerdaags fietsplezier - is ook gratis te downloaden via de link www.deathvalleydepeel.nl/routes

Perry Vermeulen heeft intussen zijn eerste zuidoost-Brabantse oorlogskilometers gemaakt met een proloog in Vlierden (Museum Oorlog & Zo van Wils Verberne) en met een tocht vol oorlogssites rondom de Groote Peel. Vanaf nu kan het publiek hem in zijn unieke wielershirt ook elders in Brabant tegenkomen.

De blogs van Perry Vermeulen zijn te volgen via www.deathvalleydepeel.nl/activiteiten en via www.perryvermeulen.nl