Oplevering woningen 'Wonen aan de Linde' in Asten

Op maandag 13 juli leverden Vastgoedmaatschappij Van der Loo en Hurks bouwnummer 6 van 'Wonen aan de Linde' in Asten op.

In aanwezigheid van wethouder Henk van Moorsel, Ton en Kim van der Loo en Wendy Eijsbouts-van Horrik (Hurks) ontvingen Bas Nijssen en Tessa Mennen - de nieuwe bewoners van de starterswoning - de huissleutel. Daarna knipte het jonge stel een lint door en betraden ze de nieuwe koopwoning.

Het woningbouwplan ‘Wonen aan de Linde’ omvat 49 grondgebonden woningen en is gesitueerd op het voormalige industrieterrein op de hoek van de Prins Bernhardstraat en de Industrielaan.

De afgelopen maanden werd op die locatie op loopafstand van de dorpskern van Asten druk gebouwd aan dit gevarieerde project, dat zich richt op diverse doelgroepen.

Het omvat 16 rij- en hoekwoningen voor starters, 10 tweekappers, 4 vrijstaand geschakelde woningen en 19 patiowoningen voor senioren.

Eind december 2018 zetten Van der Loo en Hurks hun handtekening onder een samenwerkingsovereenkomst voor de uitwerking en realisatie van woningbouwplan ‘Wonen aan de Linde’. Ook de verkoop ging toen van start, waarna snel duidelijk werd dat de belangstelling groot was. Alle woningen waren binnen korte tijd verkocht.

Medio juni 2019 startte de realisatie van de woningen, die werden gebouwd volgens het Da Vinci Huis-woonconcept van Hurks. Daarbij wordt gebouwd met prefab betonnen elementen waardoor het bouwproces efficiënt en zorgvuldig verloopt. Ondertussen is het grootste deel van de woningen opgeleverd. De laatste woning van 'Wonen aan de Linde' zal nog voor de bouwvakantie aan de nieuwe bewoners worden overgedragen.

Meer informatie: www.wonenaandelinde.nl