SIRIS.nl

Muziekvereniging Someren-Heide zwaait dirigente Karin van Dijk uit

Op maandag 13 juli heeft Muziekvereniging Someren-Heide officieel afscheid genomen van Karin van Dijk als dirigente van het fanfarekorps.

Oorspronkelijk was het de bedoeling om afgelopen mei met een con­certreis naar Trier en omgeving een soort van afscheidstournee te houden en daarna als vereniging Karin nog een keer te bedanken voor haar grote verdiensten voor Muziekvereniging Someren-Heide. He­laas gooide de coronauitbraak roet in het eten.

Toen er weer activiteiten in groepsverband werden toegestaan is er meteen begonnen met het rege­len van een (coronaproof) alternatief. Dit vond dus plaats op maandag 13 juli. Alle leden ontvingen Karin en haar familie voor de ingang van De Bunt met een hartelijk applaus, waarna ze als eregasten over de rode loper naar binnen gingen. Hier nam voorzitter Wim Jaspers het woord en hij memoreerde hoe Karin in 2010 , in samenwerking met dochter Laura, is begonnen als dirigente van de jeugdfanfare. Al snel daarna werd gevraagd of ze als interim- dirigent het fanfarekorps vooruit wilde helpen. Er was direct wederzijds een erg goede klik zodat kort daarop Karin van Dijk definitief werd aangesteld als dirigente van de fanfare. En dat is ze dus ruim tien jaar gebleven.

In de zaal wer­den er foto’s geprojecteerd van allerlei activiteiten die er onder de muzikale leiding van Karin hebben plaatsgevonden. Heel bijzonder is dat ze op een gegeven moment mee is gaan spelen bij hofkapel De Bessembloazers en zodoende diverse keren carnaval heeft gevierd in de Hei. Ze was meer als alleen maar dirigente, ook op allerlei ander gebied toonde ze altijd een grote betrokkenheid en ver­antwoording en de wil om zaken mee op te pakken. Ze heeft beslist een groot en positief stempel ge­drukt op Muziekvereniging Someren-Heide.

Als eerste onderdeel van het officiële gedeelte werd een fotoboek van haar dirigentencarrière in de Hei, met daarin ook nog een korte tekst van elk lid, overhandigd. Daarna kreeg ze van de voorzitter een grote bloemenvaas aangeboden. Vervolgens werd er nog een bedanklied gezongen dat begeleid werd door enkele muzikanten. Toen was er voor ieder de gelegenheid om nog een persoonlijk woordje te richten tot Karin en de meegebrachte bloem in de vaas te zetten.

Als slot van de officiële ceremonie was er nog een dankwoord van Karin, waarna ze de dirigeerstok overhandigde aan haar opvolger Thom Roosen, die inmiddels al enkele repetities heeft geleid. Karin wenste Thom veel suc­ces toe bij Muziekvereniging Someren-Heide, en nadat de voorzitter de mensen, die de organisatie van het geheel op zich hebben genomen, had bedankt volgde er nog een gezellig samenzijn waar heel wat herinneringen werden opgehaald.