Zummerse Zomerpret - de Kennedy Challenge Editie

De gemeente Someren en de lokale horeca gaan tijdens de zomervakantie drie weekeinden na elkaar activiteiten organiseren op het Wilhelminaplein in Someren.

Dat alles onder de naam Zummerse Zomerpret.

Het plein is tijdens deze weekenden afgesloten, er wordt een leuke festiviteit georganiseerd en de horeca krijgt de ruimte voor een groter terras.

De gemeente heeft JOEK gevraagd om een van deze weekenden mee in te vullen en daarmee is het idee ontstaan voor ‘Zummerse Zomerpret - de Kennedy Challenge Editie’.

De Kennedy Challenge en Mini Challenge, die JOEK dit jaar organiseert als alternatief voor de Kennedymars en Mini Kennedymars, zijn een groot succes.

Tot nu toe hebben bijna 700 lopers zich ingeschreven voor de Kennedy Challenge en heeft een groot aantal kinderen de afgelopen maand door de straten van Someren gelopen om de letters te verzamelen voor de Mini Challenge.

Wegens dit succes wil JOEK de challenges verlengen en een alternatieve finish houden op zaterdag 1 en zondag 2 augustus op het Wilhelminaplein in Someren.

De zaterdag zal in het teken staan van de Mini Challenge. Voor kinderen zijn er op die middag verschillende leuke spellen met onder andere een draaimolen, een speeltoestel en een springkussen.

Verder is er de mogelijkheid om op de foto te gaan met mascotte Jack, kunnen de lopers die de Mini Challenge succesvol hebben volbracht de laatste meters op het plein finishen en ontvangen ze een leuke prijs bij het tonen van hun certificaat. Omdat het een warme dag wordt, zorgen ze voor voldoende verkoeling en gratis ranja.

Zondag zal in het teken staan van de Kennedy Challenge. Voor de lopers van de challenge is er de mogelijkheid om te finishen op het Wilhelminaplein en een unieke medaille te ontvangen. JOEK biedt de mogelijkheid om Kennedywalkerboekjes te laten stempelen en bezoekers kunnen zich tegen een gereduceerd tarief inschrijven voor de Kennedymars van 2021. Daarnaast organiseert JOEK verschillende ‘1,5 meter challenges’, spellen waar tegen elkaar te strijden is voor een leuke prijs.

Zummerse Zomerpret - De Kennedy Challenge Editie is zaterdag 1 en zondag 2 augustus van 14.00 tot 17.00 uur op het Wilhelminaplein in Someren.

Uiteraard beide dagen met inachtneming van de geldende richtlijnen.