Persmoment ‘film tegen pesten’ Wending

De opnames van de ‘film tegen pesten’ Wending zijn van start gegaan.

Deze zomervakantie wordt de film volledig opgenomen op diverse locaties in Someren, Heeze en Asten.

Wending is een productie van Stichting Boyd’s Dream en de Peelpioniers.

Op donderdag 13 augustus was er een persmoment op het Varendonck College in Someren. Daarbij waren o.a. burgemeester Dilia Blok en oud-politiewoordvoerder Klaas Wilting aanwezig. Wilting speelt een rol in de film.

De film met zo'n honderd (veelal jonge) vrijwilligers zal naar verwachting begin 2021 af zijn en zal vertoond worden in lokale theaters en uiteindelijk ook verspreid worden via scholen in heel het land.

Het idee voor de productie komt van filmmaker Joop Kessels uit Heeze. Joop wordt al jarenlang aangegrepen door de heftige verhalen die hij hoort over kinderen die gepest worden en de gevolgen daarvan.

De film kan gerealiseerd worden dankzij gulle bijdrages van onder andere TapParfum Nederland en Stichting Steun Welzijnszorg.

Het verhaal van Wending gaat over Max en Floor. Zij zitten met elkaar in een klas op een school waar veel gebeurt. Floor wordt in het nieuwe schooljaar steeds meer het slachtoffer van pesterijen en Max lijkt hier ook een rol in te hebben. De twee ontwikkelen een bijzondere band die er uiteindelijk toe leidt dat hun levens flinke wendingen krijgen.

De film wil jongeren confronteren met de heftige gevolgen die pesten tegenwoordig kan hebben. Daarnaast is er speciale aandacht in het verhaal voor de omgeving. Welke rol hebben ouders, docenten en de anti-pestcoördinator? De film wil de complexiteit van de problematiek laten zien en gaat daarbij de heftige gevolgen niet uit de weg.

De impact van het filmproject wordt onderzocht door GGD Brabant-Zuidoost. Er wordt gekeken of de kijk van jongeren op het onderwerp veranderd door deelname aan het project. Het is de bedoeling dat de hoofdrolspelers van de film regionale ‘ambassadeurs’ tegen pesten worden en gaan zorgen voor een pestvrije Peelregio.

Daarnaast zijn er ook enkele ‘bekende’ ambassadeurs aan het project verbonden zoals behalve Klaas Wilting, de elfjarige wereldkampioen kickboksen Amira Tahri, voormalig topbasketballer Henk Pieterse en het dertienjarige danstalent Daniel Stosic uit Deurne.