Eric van Houts wint derde wedstrijd Vijvervirtuoos

Op zondag 23 augustus begon het tweede deel van de Vijvervirtuooscompetitie van HSV Ons Genoegen in visvijver De Witte Bergen in Heusden.

Er staan nog twee wedstrijden op het programma in dit rare seizoen. Twee wedstrijden voor een aantal kanshebbers voor een allesbepalende eindsprint en voor de achtervolgers om nog een paar leuke dagresultaten te behalen.

De animo was groot deze wedstrijd, die nog steeds volgens coronaprotocol georganiseerd wordt. Er waren 11 deelnemers bij de vaste stok en 17 bij de vrije hengel.

Bij de vaste stok was het Emiel van Dijk die het meeste uit het water haalde: 5.700 gram. Hij ving in zijn eentje drie keer zo veel dan alle andere deelnemers bij elkaar. Op gepaste afstand werd Gerrit van der Burgt tweede met 800 gram.

Bij de vrije hengel was het op de puinkant Anton Akkerman die bijna 5 kg binnen wist te halen. Tweede werd Erwin Mennen die dit jaar continu bovenin meedraait. Erwin wist ruim 3 kg te vangen.

Als de brasem niet wil bijten, dan komt het op andere vissoorten aan. Emiel van Dijk had bewust gekozen voor een andere aanpak en dat pakte perfect uit. In het vak om het eiland was de factor geluk dit keer echter allesbepalend. Er werden namelijk twee flinke karpers gevangen die de daguitslag op zijn kop zetten. Tweede werd Ard Verheijen die een karper van ca. 5 kg wist te vangen. Daar ging Eric van Houts met een karper van ongeveer 7,5 kg nog ruimschoots overheen. Daarmee werd hij winnaar.

Op 13 september volgt dan de ontknoping. Bij de vaste stok zijn Emiel van Dijk en huidig Vijvervirtuoos Toine van den Dungen de grootste kanshebbers. Terwijl bij de vrije hengel Erwin Mennen de laatste wedstrijd huidig Vijvervirtuoos Ard Verheijen van zich af moet zien te houden.

Opgeven voor deze wedstrijd kan bij Ard Verheijen.