Activiteitenprogramma Buitencentrum De Pelen en Nationaal Park De Groote Peel

Buitencentrum De Pelen en Nationaal Park De Groote Peel bieden u in september het volgende programma aan:

Vollemaanwandeling in De Groote Peel

Op woensdag 2 september is er een Vollemaanwandeling in Nationaal Park De Groote Peel. Volle maan blijft een bijzonder natuurverschijnsel en Staatsbosbeheer maakt die beleefbaar voor jou. Tijdens deze avond kan je dwalen over de door de maan verlichte peelbanen Peel. Al je zintuigen staan op scherp. Na afloop nagenieten van een drankje.

De excursie staat onder begeleiding van een Peelgids van Staatsbosbeheer en start om 20.00 uur bij de ingang van het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 in Ospel.

De route is 2,5 kilometer en de excursie duurt 1,5 uur.

Deelname kost € 9 voor volwassenen en € 7 per kind. Maximaal 25 deelnemers.

Online reserveren is noodzakelijk via www.staatsbosbeheer.nl/pelenvollemaan.

 

Wandeling door de paardenbegrazing in De Groote Peel

Op zondag 13 september is er een excursie in de paardenbegrazing van Nationaal Park De Groote Peel. Samen met een Peelgids van Staatsbosbeheer ontdek je het gebied aan de Oostrand van De Groote Peel. Hier kan je genieten van een prachtig uitzicht vanaf de Amsloberg, het hoogste punt van het nationaal park. Onderweg kom je Shetlander pony’s tegen.

De excursie is ongeveer 7 kilometer lang, duurt 2,5 tot 3 uur en staat onder begeleiding van een Peelgids van Staatsbosbeheer.

Starten om 13.00 uur bij de balie van het buitencentrum De Pelen.

Deelname kost € 6 per persoon. Maximaal 15 deelnemers.

Reserveren online via www.staatsbosbeheer.nl/depelen..

Excursie met fotografietips in de Groote Peel

Op woensdag 16 september houdt Staatsbosbeheer een excursie (workshop) met fotografietips in De Groote Peel. 

In elk seizoen en bij alle weersomstandigheden biedt dit natuurgebied prachtige beelden: water, spiegelingen, wind en wolken, begroeiing, geven een veelheid aan vormen, structuren en kleuren. Om deze ervaring vast te houden en vast te leggen gaat u fotograferen tijdens deze wandeling. De Peelgids van Staatsbosbeheer vertelt over het gebied en geeft u tips en trucs voor het maken van mooie foto’s.

De route is 2 kilometer en verhard, dus geschikt voor mensen die slecht ter been zijn en rolstoelers.

De activiteit duurt 2,5 uur en start om 14.00 uur bij de balie van het Buitencentrum De Pelen.

Deelname kost € 9 per persoon, inclusief een kopje koffie/thee na afloop. Maximaal 12 deelnemers.

Reserveren is noodzakelijk via www.staatsbosbeheer.nl/fotografiewandelingpelen.

Excursie in de Deurnsche Peel

Op zondag 20 september houdt Staatsbosbeheer een excursie in de kop van de Deurnsche Peel. Aan bod komen de cultuurhistorie, beheer en de natuur van het gebied. Ook de nonnen van Griendtsveen komen ter sprake want de wandeling gaat deels over het ‘Nonnenpad’. Verder wordt er verteld over het conflict over de kanalen; waarom zijn er twee kanalen zo vlak bij elkaar (Helenavaart en het Kanaal van Deurne) en waarom heet de kop van de Deurnsche Peel De Halte?

De excursie start om 13.00 uur bij de Natuurpoort aan het Leegveld 8A in Deurne.

Deelname kost € 6 per persoon. Maximaal 15 deelnemers.

Reserveren is noodzakelijk en kan online via www.staatsbosbeheer.nl/deurnschepeel Geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar. 

Nieuwe Peelfilm wordt vertoond bij buitencentrum De Pelen

Op zondag 20 september wordt de nieuwe natuurfilm ‘Parels van de Peel’ getoond bij buitencentrum De Pelen. Welke parels kun je allemaal aantreffen in de Peelvenen en waarom is het hoogveen zo belangrijk voor dit gebied? Heb je al eens de gladde slang, blauwborst of das gezien?

Het gebied biedt een veilige plek voor veel trekvogels.

Deze natuurfilm, uitgebracht door Nature Moments Productions, is voor het publiek te zien tijdens een openluchtvoorstelling op de picknickweide van het buitencentrum aan de Moostdijk 15 in Ospel.

Er zijn voorstellingen om 11.00, 13.00, 14.00 en 15.00 uur.

Een kaartje kost € 6 voor volwassenen en € 3,50 per kind.

Reserveren is noodzakelijk en kan via www.staatsbosbeheer.nl/depelen

Meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/depelen of neem contact op met het Buitencentrum via e-mail depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch 0495-641497.