Wandeling door de paardenbegrazing in De Peel

Op zondag 13 september kan je, samen met een Peelgids van Staatsbosbeheer, genieten van een excursie door de paardenbegrazing, de zandrug aan de Oostrand van De Groote Peel.

De excursie start om 13.00 uur vanaf het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 in Ospeldijk.

Het Nationaal Park De Groote Peel is een hoogveengebied; weids, waterrijk en met veel vogels. Maar De Groote Peel heeft ook een ander gezicht. Aan de Oostzijde van het nationaal park loopt een zandrug waar geen veen in de ondergrond zit. Deze strook biedt dan ook een totaal andere beleving. Hier geen waterplassen, maar paarse heide en een prachtig uitzicht vanaf de Amsloberg, het hoogste punt van De Groote Peel. Onderweg slenteren Shetlander pony’s die het gebied begrazen.

Op zondag 13 september kan je dit gedeelte van de Peel, samen met een Peelgids, ontdekken. De excursie start bij het buitencentrum en gaat, via de gele route en de derde baan richting Paardenbegrazing. Het eerste deel van de wandeling loop je nog in het ‘natte gedeelte’ van het gebied. Zo ervaar je het verschil tussen het hoogveen en de zandrug. De gids vertelt over de ontstaansgeschiedenis van het gebied en over de planten en dieren die je onderweg tegenkomt.

De excursie start om 13.00 uur bij de balie van het buitencentrum De Pelen.

De route is ongeveer 7 kilometer en de activiteit duurt 2,5 tot 3 uur.

Deelname kost € 6 per persoon.

Reserveren is noodzakelijk en kan online via www.staatsbosbeheer.nl/depelen.