SIRIS.nl

Gezondheidsmeter GGD Brabant-Zuidoost

Op 7 september start de GGD Brabant-Zuidoost een groot onderzoek (GGD Gezondheidsmeter 2020) naar de gezondheid en leefgewoonten van inwoners van 18 jaar en ouder in de regio Zuidoost-Brabant.

Ruim 68.000 willekeurig gekozen mensen krijgen een uitnodiging om een vragenlijst in te vullen. Dit kan online of schriftelijk. Het onderzoek wordt uitgevoerd in samenwerking met de andere GGD’s in Nederland en met het CBS en RIVM.

Het doel van dit onderzoek is om inzicht te krijgen in de gezondheidssituatie van inwoners van 18 jaar en ouder. Hierbij maken ze onderscheid tussen de groepen 18 tot en met 64 jaar en 65-plus.

Deelnemers aan het onderzoek krijgen vragen over thema’s als gezondheid, welzijn, participatie, veiligheid en de beleving van de woonomgeving. De overheid, gemeenten en andere organisaties gebruiken de resultaten voor de ontwikkeling en bijsturing van hun beleid om de gezondheid van inwoners te verbeteren.

Door de landelijke samenwerking met GGD GHOR Nederland, het RIVM en het CBS levert het onderzoek ook informatie op over de gezondheid van heel Nederland. De resultaten van de GGD Gezondheidsmeter zijn medio 2021 bekend.