Koninklijke onderscheiding voor Hans van Maris

Hans van Maris (1959) heeft op maandag 7 september de koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau ontvangen.

Burgemeester Dilia Blok reikte de onderscheiding uit tijdens de jaarvergadering vanĀ  Scheidsrechtersvereniging Helmond e.o. in de Musis Sacrum-hal in Bakel in het bijzijn van de wethouders Theo Maas en Louis Swinkels.

Hans van Maris nam daar afscheid als voorzitter van het bestuur van Scheidsrechtersvereniging Helmond en omstreken.

Sinds zijn aanmelding als lid in 1973 heeft Hans diverse functies binnen deze vereniging vervuld, waaronder de laatste twintig jaar die van voorzitter. Onder zijn voorzitterschap is veel aandacht geschonken aan professionalisering van de (verenigings-)scheidsrechter.

Al bijna vijftig jaar zet Hans van Maris zich in voor de voetballerij. In de jaren zeventig begonnen als terreinbeheerder, jeugdleider en -trainer bij SJVV in Deurne.

Vanaf 1980 tot 1991 maakte hij zich verdienstelijk als scheidsrechter bij de KNVB. Toen hij vanwege zijn gezondheid moest stoppen als actief scheidsrechter, is hij zich nog actiever gaan inzetten voor de voetbalsport. Binnen de KNVB was hij o.a. actief als bestuurslid, scheidsrechterbegeleider en competitieleider.

Naast zijn verdiensten in de voetbalwereld in de regio is Hans van Maris ook in Someren actief. Zo is hij gemeenteraadslid en fractievoorzitter voor de PvdA in de gemeente Someren.

Bij de oprichting van volkstuinenvereniging De Donckhof in 2014 heeft Hans een belangrijke rol gespeeld. Nog steeds is hij voorzitter van deze vereniging.

Verder verricht Hans, samen met zijn echtgenote, mantelzorg aan een alleenstaande buurvrouw.