NWC eindigt als tweede en bekert verder

NWC uit Asten heeft zich gekwalificeerd voor de volgende bekerronde.

De oranjehemden verloren kansloos met 4-1 bij nummer één Brabantia, maar hadden aan vier punten genoeg om de tweede plaats veilig te stellen.

In de derde minuut was het NWC-aanvaller Teun van Erp die het eerste wapenfeit toonde. Zijn uithaal zeilde net over de kruising. In de tegenstoot was het echter eersteklasser Brabantia dat de voorsprong pakte. Een schot van Wouter de Kramer over de grond belandde in de verre hoek, buiten bereik van doelman Gijs Brüsewitz: 1-0. In de negentiende minuut verdubbelde het elftal van voormalig NWC-coach Roel Nabuurs de score via een ongelukkig eigen doelpunt van Leon van den Bosch, die een voorzet van Yevghenny Marceli in eigen doel liep: 2-0.

Nog in de eerste helft maakte Brabantia ook nog de 3-0 en daarmee dus de nekslag voor de Astenaren. Marceli zette Aziz Sabbar op het verkeerde been en mikte raak in de verre hoek. Direct vanaf de aftrap deed NWC wat terug dankzij Jeroen van Deursen, wiens inzet keeper Rik Bevaart te machtig werd: 3-1. Toch bleef Brabantia de lakens uitdelen en keek NWC zelfs tegen een nog grotere achterstand aan, want Marceli verschalkte Brüsewitz met een fraaie lob en zorgde voor de 4-1.

De mat spelende formatie van trainer Ruud Vermeer kon in Eindhoven geen enkele vuist maken tegen de sterke thuisclub. De tweede helft was het aanzien niet meer waard. NWC kon niet beter en Brabantia geloofde het wel met een zekere driepunter in het verschiet. Een poging van Van Erp werd na rust nog wel uit de kruising geranseld door Bevaart en in de slotfase kwamen de bezoekers goed weg toen uitblinker Marceli de paal raakte, maar verder viel er weinig meer te genieten in dit laatste groepsduel. Het laatste fluitsignaal kwam dan ook als geroepen na een wedstrijd die NWC zo snel mogelijk zal moeten vergeten.

Een mooie opsteker was wel dat de Astenaren zeker zijn van de volgende ronde omdat Sporting Heerlen afrekende met BSV Limburgia/Kamerland (3-0, en daardoor gaan Brabantia en NWC door naar de volgende ronde.

Op zondag 20 september gaat de competitie van start en NWC gaat het op deze eerste speeldag thuis opnemen tegen Braakhuizen, tegen wie het vorige seizoen in maart eindigde.

Opstelling NWC: Gijs Brüsewitz, Leon van den Bosch (83' Mark van Moorsel), Gijs Kuijpers, Martijn Henst, Damon Claessens (64' Dirk van Dijk), Aziz Sabbar, Timo Janssen, Luuk Castelijns (72' Daan Roelofs), Joris van Horne (46' Sander van den Eijnde), Jeroen van Deursen (64' Tijs van Tilburg) en Teun van Erp.