Cursus Digisterker bij Bibliotheek Helmond-Peel

Cursus Digisterker bij Bibliotheek Helmond-Peel

Nederland digitaliseert. De bibliotheek helpt.

Niet iedereen is in staat om digitaal te communiceren met de overheid.

Toch werkt de overheid er hard aan om het contact met de burgers steeds meer digitaal te laten verlopen. Mensen die hierbij hulp willen, kunnen terecht in de Bibliotheek.

De Bibliotheek Helmond-Peel biedt vanaf dit najaar de gratis cursus Digisterker aan om te leren omgaan met de digitale overheid.

Voor wie extra hulp wil bij het leren werken met de digitale overheid heeft de bibliotheek de cursus Digisterker. Onderwerpen zijn onder meer een DigiD aanvragen en gebruiken, informatie zoeken op overheidswebsites en bijvoorbeeld hulp bij Mijn toeslagen, MijnOverheid en het registreren van je keuze in het Donorregister.

Na deze cursus kunnen mensen zelfstandig gebruik maken van de online dienstverlening van bijvoorbeeld de gemeente, UWV en Belastingdienst.

De cursus Digisterker start dit najaar in de locaties van bibliotheek Helmond-Peel: maandag 28 september om 10.15 uur in locatie Helmond, donderdag 15 oktober om 10.00 uur in Bibliotheek Deurne en dinsdag 17 november om 19.30 uur in Bibliotheek Someren.

Het zijn steeds drie lessen van twee uur en de cursus is gratis te volgen.

Docent Sonja Trapman: ,,Na afloop van de cursus geven deelnemers vaak aan dat ze zich een stuk zekerder voelen bij het gebruiken van de DigiD. Ze hebben geleerd waar je op moet letten om veilig je DigiD te gebruiken en dat geeft zelfvertrouwen. Dat gevoel willen wij graag meer mensen geven!”

Meer informatie en aanmelden via www.bibliotheekhelmondpeel.nl/activiteiten of kom even langs in de bibliotheek.

Bij de cursus hoort een praktisch werkboek dat je voor € 10 kunt aanschaffen: dit is ook een fijn naslagwerk voor thuis.

In 2021 wordt de cursus Digisterker vaker georganiseerd. Dus als deze data nu niet uitkomen, kan je in 2021 ook aansluiten.