Programma Kinderboekenweek en herfstvakantie bij Bibliotheek Helmond-Peel

De 66e editie van de Kinderboekenweek vindt plaats van 30 september tot en met 11 oktober.  

Het thema van de Kinderboekenweek is geschiedenis en het motto is ‘En toen?’

Wil je boekentips om te lezen? Neem dan de gratis Kinderboekenkrant mee, samen met een vrolijke kleurplaat. Voor de ouders en opa’s en oma’s heeft de bieb ook de handige nieuwe voorleesgids 2020-2021, verkrijgbaar in de vier bibliotheekvestigingen. Ook is er een expositie van de boektitels die bekroond zijn met de griffels en penselen en kan je nog veel meer inspiratie opdoen voor mooie boeken die je kunt lenen.

Op woensdag 30 september gaan ze voorlezen uit een boek met het thema van de Kinderboekenweek. Dit begint om 14.00 uur in Bibliotheek Deurne en om 15.00 uur in de bibliotheken van Asten en Someren. Gratis toegang.

Ook op woensdag 7 oktober wordt er voorgelezen; om 14.00 uur in Bibliotheek Deurne om 15.00 uur in de bibliotheken van Asten, Helmond en Someren. Voor kinderen van 3 tot en met 7 jaar. Gratis toegang.

Nederlands-Pools Voorleesfeest

Kom luisteren naar verhalen in het Nederlands en Pools. Op het Voorleesfeest kan je genieten van mooie verhalen in het Nederlands en Pools en van zang en dans. Voor kinderen van 4-8 jaar. Gratis toegang.

In verband met de coronamaatregelen en het beperkt aantal plaatsen dien je vooraf je gratis tickets te bestellen, zowel kinderen als begeleiders.

Woensdag 30 september in Bibliotheek Helmond van 15.00 tot 16.30 uur.

Zaterdag 10 oktober in Bibliotheek Someren van 10.30 tot 12.00 uur.

 Info en tickets: www.bibliotheekhelmondpeel.nl/activiteiten.

Skoolzone: Boekenvlog maken

Hoe maak je een boekenvlog? Samen gaan ze in de Kinderboekenweek een korte vlog maken over het boek dat jij het allerleukste vindt.

Skoolzone is elke woensdagmiddag in Bibliotheek Helmond. Hier kun je terecht voor vragen over je werkstuk, boekbespreking of spreekbeurt. Om de week is er eenleuke workshop om jou wijzer met de computer om te laten gaan en te laten ontdekken welke leuke en creatieve dingen je op de computer kunt doen. Voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar. Gratis toegang na aanmelding.

Woensdag 30 september van 14.00 tot 16.00 uur.

Bibliotheek Helmond Info en tickets: www.bibliotheekhelmondpeel.nl/activiteiten.

Verteltheater ‘ Vrolijke Steentjes’

Verhalen van Annie speelt in de Kinderboekenweek de voorstelling ‘ Vrolijke steentjes’ in Bibliotheek Asten, Helmond en Someren. Een vrolijke voorstelling over lang lang geleden. Over hoe makkelijk je een glimlach cadeau kunt geven, maar ook hoe snel je die verliest!

Geschikt voor kinderen van 4 tot en met 8 jaar. In verband met de coronamaatregelen dien je vooraf tickets te bestellen, zowel voor kinderen én begeleiders. Het aantal plaatsen is beperkt.

Woensdag 30 september van 14.15 tot 14.45 uur in Bibliotheek Someren

Zaterdag 3 oktober van 11.00 tot 11.30 uur in Bibliotheek Helmond

Zaterdag 3 oktober van 13.30 tot 14.00 uur in Bibliotheek Helmond

Woensdag 7 oktober van 14.15 tot 14.45 uur in Bibliotheek Asten

Tickets: € 2,50 per persoon. (Ook als ouder/begeleider dien je een kaartje te kopen in verband met het beperkt aantal zitplaatsen en de corona-maatregelen.)
Info en tickets: www.bibliotheekhelmondpeel.nl/activiteiten.

Techlab: Radio en podcast maken

Wil jij ook praten als een DJ, het nieuws lezen, reclame maken of moppen vertellen op de radio? In vier middagen leer je hoe je met je stem en geluid een radio-uitzending of podcast (online radio) maakt.

In de Expeditie Podcastbende leer je zelf een podcast maken, een soort radio-uitzending die je op elk moment kunt beluisteren. Als een echte journalist ga je te werk en maak je zelf de inhoud voor een radio-uitzending. Natuurlijk wordt de radioshow ook echt opgenomen, zodat vriendjes en familie het kunnen beluisteren. Het thema dat centraal staat sluit aan bij de Kinderboekenweek: 'En toen?' De Expeditie bestaat uit vier workshops met een opbouw in moeilijkheidsgraad. Zo leer je eerst de basis, daarna ga je steeds een stapje verder. Voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar.

De workshops zijn op donderdag 1, 8, 15 en 29 oktober van 15.30 tot 17.00 uur in Bibliotheek Helmond en op dinsdag 6, 13, 27 oktober en 3 november in Bibliotheek Someren. Je betaalt éénmalig € 20 voor de vier middagen samen. Vooraf aanmelden is noodzakelijk.

Info en tickets: www.bibliotheekhelmondpeel.nl/activiteiten.

Kindervoorstelling: En toen…

Verzorgd door Theaterproducties Letter Belangrijk.

Puk en Sam zijn op zolder bij oma en vinden allemaal oude spullen waaronder een prachtig boek. Maar dan gebeurt er iets waardoor het boek niet meer te lezen is. Wat nu? Voor kinderen van 6 tot en met 10 jaar. In verband met de coronamaatregelen en beperkt aantal plaatsen dien je vooraf tickets te bestellen, zowel kinderen als begeleiders. Tickets kosten € 2,50.

Dinsdag 20 oktober van 11.00 tot 11.45 uur in Bibliotheek Helmond

Woensdag 21 oktober van 11.00 tot 11.45 uur in Bibliotheek Asten

Woensdag 21 oktober van 14.00 tot 14.45 uur in Bibliotheek Someren

Info en tickets: www.bibliotheekhelmondpeel.nl/activiteiten.

Mad Science workshop: Eenvoudige machines

Leer samen met de professor van Mad Science alles over eenvoudige machines (vroeger en nu) en hoe je er zelf één kunt maken! Voor kinderen tussen de 7 en 11 jaar. In verband met de coronamaatregelen en beperkt aantal plaatsen dien je vooraf je ticket te bestellen. Tickets kosten € 2,50.

Dinsdag 20 oktober van 15.00 tot 16.00 uur in Bibliotheek Deurne

Donderdag 22 oktober van 10.30 tot 11.30 uur in Bibliotheek Asten

Donderdag 22 oktober van 15.00 tot 16.00 uur in Bibliotheek Someren

Zaterdag 24 oktober van 14.00 tot 15.00 uur in Bibliotheek Helmond

Info en tickets: www.bibliotheekhelmondpeel.nl/activiteiten.