Adam Pieczynski nieuwe Koning bij Ons Genoegen

Zondag 20 september werd bij HSV Ons Genoegen uit Asten de jaarlijkse Koningswedstrijd gevist.

Vanwege het coronavirus was die nog niet gevist.

Normaal wordt er om vleespakketten gevist. Vanwege corona ging iedereen direct na de wedstrijd naar huis en was er dus geen prijsuitreiking. Prijzengeld was er wel.

Er waren deze keer 25 deelnemers, verdeeld over een vak rond het eiland en een in het open water. De vangsten waren ook deze keer ver onder de maat.

In het vak met stekken rond het eiland was het Dominic de Corte die binnen een halfuur al een karper van ruim 5 kg wist te vangen. Dat was meteen een serieuze eerste klap. Hans Salimans zat op het, vooraf, door iedereen gewenste nummer 48. Bij hem kwam het echter maar niet los en hij moest lijdzaam toezien hoe een aantal anderen vrij snel een zeelt wist te vangen.

De jongste deelnemers Tijn Claessens en Siem Verheijen wisten drie zeelten te vangen. Waarbij er één zelfs met hun hengel vandoor ging maar met hulp van de buren werd niet alleen de hengel maar ook de zeelt werd nog binnengehaald. 

Uiteindelijk wist Dominic het vak te winnen met ruim 6 kg. Hans Salimans wist uiteindelijk nog ruim 4 kg te vangen en derde werden Tijn en Siem met ook ruim 4 kg, alleen iets minder ruim dan Hans.

Op het open water was hetzelfde beeld te zien, alleen dan zonder zeelt. Een paar mensen wisten een paar brasems te vangen. Verdeeld over de wedstrijd wist de kersverse Vijvervirtuoos, Erwin Mennen, een paar vissen te vangen. De 5.308 gram, die dit opleverde, was niet genoeg om te winnen maar zorgde wel voor het zilver. Ard Verheijen, de net onttroonde Vijvervirtuoos, zat bijna drie uur lekker in het zonnetje maar had daarvoor geen hengel nodig want er gebeurde niets. Plotseling kreeg hij beet en wist toen in een mum van tijd vier brasems te vangen. Toen was het ook meteen weer afgelopen maar het leverde hem wel een derde plaats met ruim 4 kg op. De winnaar dit keer was nieuwkomer Adam Pieczynski. Adam vist pas een paar wedstrijden mee maar had voor deze gelegenheid met #39 geen verkeerd nummer geloot. Overigens niet het nummer waarvan bij voorbaat werd verwacht dat de winnaar er zou zitten. Met bijna 7 kg gaf Adam iedereen het nakijken.