Café D’n Egelantier in Someren per direct gesloten wegens coronabesmetting

Per direct gaat café D’n Egelantier in Someren dicht wegens coronabesmetting van een personeelslid en bezoeker.

Op vrijdag 18 september heeft een medewerker van café D’n Egelantier in Someren gewerkt die afgelopen woensdag 23 september positief getest is op het coronavirus. Daarnaast is ook een bezoeker daar vrijdag 18 september en zaterdag 19 september binnen geweest die op donderdag te horen kreeg van besmetting met het coronavirus.

In nauw overleg met de eigenaar van dit café en burgemeester Dilia Blok van de gemeente Someren heeft de eigenaar besloten per direct de deuren van café D’n Egelantier te sluiten en minimaal tien dagen in quarantaine te gaan.

Ondanks het feit dat café D’n Egelantier o.a. mensen bij binnenkomst vraagt naar de gezondheid en een registratielijst voor bezoekers bijhoudt hebben ze van de gemeente Someren al eerder waarschuwingen gekregen wegens niet altijd naleven van de maatregelen. De laatste waarschuwing dateert van 10 september.

Vrijdag heeft de eigenaar van café D’n Egelantier intensief contact gehad met burgemeester Dilia Blok van de gemeente Someren. Wegens geconstateerde coronabesmetting van een medewerker afgelopen weekend en een bezoeker gaf de eigenaar aan vrijwillig per direct de deuren te sluiten voor de komende tien dagen.

De medewerker is alleen in contact met collega’s geweest; deze hebben zich al laten testen en zijn niet besmet. De bezoeker met coronavirus heeft wel meer rondgelopen in het café en kan mogelijk mensen besmet hebben. De eigenaar heeft zijn diverse appgroepcontacten al geïnformeerd over de besmette medewerker en bezoeker. De bezoekers, die zich tussen vrijdag en zondag daar geregistreerd hebben, zullen nog bericht krijgen. Helaas heeft niet iedereen zijn gegevens achtergelaten.

De gemeente Someren zal in overleg met de Veiligheidsregio nog nader onderzoek doen of behalve tijdelijke sluiting van tien dagen er nog ander consequenties en maatregelen volgen voor café D’n Egelantier. In overleg met de GGD wordt bepaald of café D’n Egelantier na deze periode van sluiting weer open kan. Dit zal afhankelijk zijn van het aantal besmettingen dat mogelijk voortkomt uit het bezoeken van het café.

Oproep: laat je testen!

Ben je afgelopen weekend in D’n Egelantier geweest en heb je milde klachten zoals
neusverkoudheid, loopneus, niezen, lichte hoest of verhoging tot 38 graden Celsius?
En/of heb je plotseling verlies van reuk of smaak? Laat je dan meteen testen. Dit kan via coronatest.nl of bel tel. 0800-1202. Blijf thuis tot de uitslag bekend is. Heb je huisgenoten: zij blijven ook thuis als je naast milde klachten ook last hebt van koorts of benauwdheid.

Uit bovenstaande blijkt dat Someren ook alert moeten blijven. Laten we het
samen onder controle houden. Hou je aan de richtlijnen van het RIVM: houd 1,5 m
afstand, blijft thuis bij gezondheidsklachten. Werk zoveel mogelijk thuis. Laat je
testen bij klachten en registreer je als je je in een horecagelegenheid bevindt, zodat
er contact opgenomen kan worden in het geval van een mogelijke besmetting.