Ga op zoek naar paddenstoelen in de Peel

Het is herfst en dat is de beste tijd om op zoek te gaan naar paddenstoelen.

Nieuwsgierig naar welke soorten er in De Groote Peel voorkomen? Ga dan op zondag 11 oktober samen met een Peelgids op excursie.

De start is om 1.00 of om 14.00 uur bij buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 in Ospel.

Het fenomeen ‘paddenstoel’ boeit de mens al sinds eeuwen. Paddenstoelen zijn vaak de inspiratie voor verhalen (sprookjes) en bijgeloof. Het echte verhaal over hun leefwijze is niet zo mysterieus maar wel heel bijzonder. Wil je meer weten of paddenstoelen, doe dan mee met de paddenstoelenexcursie op zondag 11 oktober in Nationaal Park De Groote Peel. Peelgidsen van Staatsbosbeheer begeleiden deze thematocht. Je ontdekt onder andere het verschil tussen plaatjes- en buisjeszwammen en hoe paddenstoelen zich voorplanten. Met behulp van spiegeltjes en zoekkaarten kun je zelf de verschillende soorten leren herkennen.

Ook in de winkel van het Buitencentrum kom je paddenstoelen tegen. Er zijn houten paddenstoelen in diverse soorten en maten. Leuk voor het aankleden van een sfeervolle herfsttafel. Daarnaast zijn er ook paddenstoelenboeken en zoekkaarten te koop.

De Paddenstoelexcursies zijn geschikt voor gezinnen met kinderen vanaf 4 jaar.

Deelname kost € 6 voor volwassene en € 4 per kind, inclusief een spiegeltje voor de kinderen. De route is ongeveer 2 km lang en de activiteit duurt 1,5 tot 2 uur.

Reserveren via de webwinkel van Staatsbosbeheer is noodzakelijk via www.staatsbosbeheer.nl/peelontdektochten.

Op zondag 11 oktober geen tijd? Er zijn in de herfstvakantie ook paddenstoelenexcursies op 12, 14, 16, 19, 21 en 23 oktober, telkens om 11.00 uur.