SV Someren strijdt met Oirschot Vooruit om toppositie in tweede klasse H

Op zondag 11 oktober speelt Someren op sportpark De Potacker zonder publiek tegen mede-subtopper Oirschot Vooruit.

Vorige week versloeg een goed spelend Someren De Valk uit Valkenswaard met 2-4.

De blauwwitten kwamen binnen het uur op een comfortabele 0-3 voorsprong door doelpunten van Tim van den Boomen (2x) en Max Sonnemans. Een treffer van Luc Nouwen in de zeventigste minuut bracht de spanning weer even terug, maar Maico Meulen besliste de wedstrijd met een juweel van een doelpunt, 1-4. De Valk scoorde in de slotfase nog wel een keer uit een strafschop, maar daar bleef het bij.

Tegenstander Oirschot Vooruit won de eerste twee competitiewedstrijden overtuigend en liep vorige week onverwacht averij op. In eigen huis hielpen de groenwitten uit Oirschot de mooiste kansen om zeep tegen Braakhuizen, dat geheel tegen de verhouding in wél scoorde en met 0-1 won.

In 1937 werd in Oirschot een voetbalclub opgericht met de opmerkelijke naam SOA (Samenspel Overwint Alles). In 1949 werd die naam veranderd in Oirschot Vooruit. Piet Drijvers (voor het zevende jaar op rij hoofdtrainer) promoveerde met zijn groenwitten in korte tijd van de derde naar de eerste klasse. Vanaf 2019 speelt de vereniging weer in de tweede klasse.

Op zondag11 oktober treffen Someren en Oirschot Vooruit elkaar voor de tweede keer. De eerste onderlinge wedstrijd in januari van dit jaar eindigde in een nipte 3-2 overwinning voor de Somerenaren. Beide teams staan momenteel op een gedeelde vierde plaats met 6 punten uit 3 wedstrijden en willen die positie graag behouden of liever nog verbeteren. Daarom wordt er een spannend duel verwacht op sportpark De Potacker.

Toeschouwers zijn niet toegestaan, maar wie graag op de hoogte gehouden wordt van het wedstrijdverloop (doelpunten, foto’s, filmpjes) kan terecht op twitter @SVSomeren.

Waarschijnlijk is de wedstrijd vanaf 14.30 uur ook in zijn geheel te bekijken via een livestreamverbinding.

Nadere informatie daarover wordt - zodra er meer bekend is - gepubliceerd op de website www.svsomeren.nl.