Voor Rien van Horik rest alleen nog maar het EK Cyclocross

De in Lierop geboren en opgegroeide Rien van Horik (64) uit Someren is vanaf het eind van de jaren zeventig actief als wielerpresentator.

Hij begon destijds in de schooljeugdmeerdaagse de Toer dur Lierup. In de loop der jaren stond hij diverse malen aan de micro bij wereldkampioenschappen, Europese kampioenschappen en nationale kampioenschappen.

Dit jaar is hij gestopt met zijn baan in het onderwijs om zich nog meer op zijn wielerpresentaties te kunnen richten. Ook voor hem zorgden de beperkende maatregelen in verband met het coronavirus ervoor dat het aantal presentaties echter flink zijn teruggelopen.

Op zaterdag 10 oktober zou hij ook het commentaar leveren tijdens de Amstel Gold Race, waar hij vorig jaar Mathieu van der Poel als winnaar over de aankomstlijn zag gaan.

Door de strengere coronamaatregelen is de Amstel Gold Race voor dit jaar helaas van de wielerkalender verdwenen.

In het eerste weekend van november staat voor Van Horik het Europees kampioenschap cyclocross op het programma op het terrein van het Autotron in Rosmalen. Er zal hier geen publiek worden toegelaten.

Streekomroep Kempen TV schonk onlangs, in een 25 minuten durend vraaggesprek, ruim aandacht aan de wielerpassie van de Somerense speaker.

Zie https://youtu.be/7hleqZCyeLM