SIRIS.nl

Elk kind verdient een veilig thuis - Week van de Pleegzorg

Van 28 oktober tot en met 4 november is het voor de zesde keer Week van de Pleegzorg, een initiatief van Pleegzorg Nederland en de 28 regionale pleegzorgorganisaties.

Het doel is om aandacht te krijgen voor het belang van pleegzorg en het tekort aan pleegouders in ons land.

Pleegzorg betekent dat een kind voor korte of langere tijd in een ander gezin verblijft, omdat wonen bij de eigen ouders door omstandigheden (tijdelijk) niet kan. Soms logeren kinderen af en toe een weekend bij pleegouders. Vaak wonen kinderen zeven dagen in de week in een pleeggezin. Waarvoor gekozen wordt, is afhankelijk van wat het beste is voor het kind. Bij problemen in een gezin met kinderen, wordt eerst gekeken of dit thuis opgelost kan worden. Lukt dat niet, dan is pleegzorg de eerste keus. Deze opvangvorm blijft het dichtst bij de natuurlijke gezinssituatie. Het recht van kinderen om in een gezin op te groeien, staat bij pleegzorg centraal.

Nieuwe pleegouders zijn hard nodig. Want voor ruim 22.000 kinderen is een veilig en stabiel thuis niet vanzelfsprekend.

Help een kind zo thuis mogelijk op te groeien. Benieuwd wat jij kunt doen? Doe de test op www.openjewereld.nu, de landelijke wervingscampagnesite voor pleegzorg. Hier krijgt het begrip ‘pleegzorg’ betekenis vanuit het perspectief van het kind, de ouder, de pleegouder en de pleegzorgbegeleider.

Wil je weten of pleegzorg iets voor jou is? Vraag een informatiepakket aan via e-mail pleegzorg@combinatiejeugdzorg.nl of volg vrijblijvend de online informatieavond.

De eerstvolgende is op donderdag 19 november van 20.00 tot 21.15 uur.

Aanmelden hiervoor gaat heel eenvoudig via www.combinatiejeugdzorg.nl/infoavond.