SIRIS.nl

BSOB verstuurt eenmalig betalingsherinneringen

De coronacrisis heeft voor velen financiële gevolgen.

Om aan deze inwoners en ondernemers tegemoet te komen, verstuurt Belastingsamenwerking Oost-Brabant (BSOB) niet direct een aanmaning of dwangbevel. Belastingbetalers krijgen eerst een betalingsherinnering.

Heeft u in juni 2020 een aanslagbiljet van BSOB ontvangen? Dan had u die vóór 1 oktober moeten betalen. Heeft u dat niet gedaan? Dan krijgt u een betalingsherinnering.

De betalingsherinneringen worden eind oktober verstuurd.

Wat moet u doen als u een betalingsherinnering krijgt? Betaal het openstaande bedrag zo snel mogelijk aan BSOB, uiterlijk 14 dagen na dagtekening van de betalingsherinnering.

Wilt u het bedrag in zes maandelijkse termijnen betalen via automatische incasso? Dat kan eenvoudig door de QR-code te scannen die op de betalingsherinnering staat. BSOB machtigen voor automatische incasso kan ook via de digitale balie van BSOB. Let op: is het aanslagbedrag hoger dan € 5.000? Dan kunt u niet via automatische incasso betalen. Bel BSOB dan om een betalingsregeling af te spreken.

Betaalt u het bedrag dat nog open staat niet? Dan start BSOB het vervolgtraject van invordering weer op. Dit kan betekenen dat u een aanmaning kan ontvangen. Om dat te voorkomen is het belangrijk dat u op tijd betaalt. Kunt u het bedrag niet betalen? Bel BSOB dan via tel. 088-5510000. De medewerkers van BSOB zoeken samen met u naar een oplossing.

Heeft u vragen over de betalingsherinnering? Of heeft u een andere vraag? Bel naar tel. 088-5510000.

De medewerkers van BSOB helpen u graag.