Hoogste punt nieuwbouw ORO-woning Wilhelminastraat

De bouwers van de nieuwe ORO-woning aan de Wilhelminastraat in Asten hebben het hoogste punt bereikt. Op donderdag 5 november was het tijd om de vlag in top te hijsen en een klein feestje te vieren.

Helaas kon dat feestje vanwege de coronamaatregelen niet doorgaan zoals ze zich dat bij ORO hadden voorgesteld. Want blij zijn ze natuurlijk wel met het bereiken van deze mijlpaal.

Nadat het oude woongebouw begin dit jaar werd gesloopt, zijn op de oude en vergrote kelder nieuwe funderingen aangebracht. Van daaruit wordt gewerkt aan een prachtig nieuw gebouw, waarin straks plaats is voor twaalf bewoners. Die bewoners wonen nu tijdelijk in Mierlo.

Om deze feestelijke gelegenheid toch niet ongemerkt voorbij te laten gaan is wel een alternatief feestje voorbereid. Een centrale plaats daarbij is ingeruimd voor de Multimediagroep van ORO. Deze groep cliënten maakt vlogs en films. Een aantal leden van de Multimediagroep woont in de woning aan de Wilhelminastraat.

Op donderdag 5 november maakte de Multimediagroep opnames van de nieuwbouw. Dat deden ze in nauwe samenwerking met SIRIS-tv. Zo kunnen cliënten en contactpersonen van die cliënten zien hoe de vlag tóch in top gaat. Wijkmanager Bea Jacobs zal in het filmpje vertellen hoe het ervoor staat met de bouw. Het filmpje wordt na donderdag zo snel mogelijk beschikbaar gesteld aan de cliënten en hun contactpersonen.

De nieuwe kleinschalige woning voor cliënten van ORO aan de Wilhelminastraat wordt naar verwachting medio 2021 opgeleverd.