SIRIS.nl

Someren-Noord krijgt energieneutrale huurwoningen voor senioren

In Someren-Noord bouwt woningcorporatie woCom letterlijk aan de toekomst.

Op de locatie van de voormalige Paulusschool aan de Wevelsdaal komen acht nieuwe energieneutrale nultredenwoningen. Sociale huurwoningen voor 55+-ers die graag alle woonvoorzieningen op de begane grond willen. Geïnteresseerden kunnen zich tot dinsdag 16 november inschrijven op Wooniezie.

In juni startte woCom de bouw van deze acht zogeheten nultredenwoningen tegenover het Slievenpark en met de belangrijke voorzieningen in het centrum van Someren en bushaltes op loopafstand.

De woningen hebben alle voorzieningen op de begane grond, zoals toilet, woon- en eetkamer met open keuken, badkamer en slaapkamer. Hierdoor hoef je in principe niet naar boven, waar zich een tweede slaapkamer en een technische ruimte bevindt, vandaar de naam nultreden.

De woningen, die daardoor uitermate geschikt zijn voor 55+-ers, worden energieneutraal gebouwd waarbij er geen gasaansluiting aanwezig is. Wel hebben ze een warmtepomp en zonnepanelen en zijn ze vooral heel betaalbaar.

WoCom bouwt de woningen omdat er in Someren veel behoefte is aan kleine seniorenwoningen. Om de doorstroming te bevorderen, en daardoor grotere woningen vrij te maken voor starters en gezinnen, hebben 65+-ers uit de gemeente Someren voorrang bij de eerste toewijzing.

Zeker als ze ook nog eens uit een woCom-woning komen. Maar uiteraard kan iedereen vanaf 55 jaar reageren.

De woningen worden in mei/juni 2021 opgeleverd. 

Op www.wooniezie.nl kunnen geïnteresseerden zich tot en met maandag 16 november 17.00 uur inschrijven voor de woningen aan het Wevelsdaal. Hier vinden zij ook meer informatie over de woningen, plattegronden en de (sociale) huurprijs.