Bibliotheek gesloten en afhaalbieb open

Alle bibliotheken zijn tot en met 18 november gesloten.

De overheid heeft een tijdelijk verzwaringspakket vastgesteld om de verspreiding van het coronavirus te stoppen. Daarom zijn de bibliotheken in Helmond, Asten, Deurne en Someren gesloten.

Je kunt er wel boeken reserveren en verrassingspakketjes bestellen via de afhaalbieb.

Geef jouw wensen door en de medewerkers van de bibliotheek stellen een boekenpakket voor je samen. Je kunt de boeken komen afhalen nadat je een bericht gekregen hebt. De afhaalbieb in Helmond, Asten, Deurne en Someren is elke dag (behalve zondag) open van 10.00 tot 13.00 uur.

De inleverbrievenbussen zijn 24/7 open, dus boeken terugbrengen kan dag en nacht.

Het afhalen gaat op een voor bezoekers en medewerkers zo veilig mogelijke wijze, volgens de voorschriften van het RIVM. Daarnaast blijft de online-bibliotheek een alternatief voor wie graag digitaal wil lezen.

Bestel een verrassend boekenpakket via het formulier op de website van de bibliotheek. Geef je voorkeur aan voor je favoriete genre(s).  Ook voor jeugdleden kunnen tasjes gemaakt worden. Het is mogelijk om voor meer gezinsleden een apart formulier in te vullen en de tasjes in één keer op te halen. Voor iedereen die dit niet zelf kan: de bestelling mag ook telefonisch doorgegeven worden.

Daarnaast kunnen leden van de bibliotheek zelf een keuze maken uit de catalogus, er zijn diverse inspiratiepagina’s. Tegelijkertijd kunnen maximaal vijf boeken gereserveerd worden. De boeken kunnen afgehaald worden op maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur. Als de bestelling klaarstaat, ontvangt de lener een bevestiging per e-mail. 

Naast de afhaalbieb voor fysieke boeken is er voor bibliotheekleden ook de online bibliotheek. Hier kunnen zowel e-books als luisterboeken geleend worden. 

Hulp nodig bij het bestellen of downloaden van boeken of luisterboeken? Neem dan contact met de bibliotheek op. Ze zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en metzaterdag van 10.00 tot 13.00 uur.

Meer informatie vind je op www.bibliotheekhelmondpeel.nl.