Nils van Hoek nieuwe voorzitter voetbalvereniging NWC

Tijdens de ledenvergadering van NWC uit Asten heeft Wim Geboers afscheid genomen als voorzitter van de voetbalvereniging. Wim wordt opgevolgd door Nils van Hoek.

Wim is acht jaar lang voorzitter geweest van NWC.

In zijn periode heeft NWC diverse sportieve successen behaald en is de vereniging in ledenaantal bij zowel de jeugd als senioren fors gegroeid.

Daarnaast heeft het sportpark een ware metamorfose ondergaan. Zo is in 2014 de nieuwe accommodatie geopend, is in 2016 het speel- en ontmoetplein gerealiseerd en werd in 2018 het nieuwe tweede kunstgrasveld in gebruik genomen. Ook op maatschappelijk vlak heeft NWC in die jaren hard aan de weg getimmerd, met onder andere de huisvesting van de Voedselbank, het Repair Caf├ę en de naschoolse opvang in de accommodatie. De ledenvergadering was Wim zeer erkentelijk voor de inzet en toewijding die hij al die jaren heeft laten zien.

De nieuwe voorzitter van NWC heet Nils van Hoek. Nils is 40 jaar, getrouwd met Maaike en samen met hun zoons Siem en Just wonen zij op de Hulterman in Asten. In het dagelijks leven geeft hij als creative director leiding aan een reclamebureau en is hij verantwoordelijk voor de creatieve vertaling van communicatiestrategie├źn. In zijn vrije tijd is hij als vrijwilliger actief in het Astense verenigingsleven en is hij bestuurslid van carnavalsstichting De Klot.

NWC is een club die als een oranje draad door zijn leven loopt. Nils heeft vroeger zelf gevoetbald in de jeugd, maar moest helaas na vier jaar senioren stoppen in verband met een blessure. In zijn jonge jaren is hij ook trainer en leider geweest van de A- en B-selectieteams. Een rol die hij de afgelopen vijf jaar ook weer heeft vervuld in het team van zijn zoon Siem.

Nils heeft de uitdaging van het voorzitterschap van NWC met beide handen aangenomen. Hij hoopt hiermee iets te kunnen betekenen voor de club die hem vanaf zijn jeugd al veel heeft gebracht. Ondanks dat hij in coronatijd de voorzittershamer overneemt, hoopt hij snel alle leden en vrijwilligers van NWC te kunnen ontmoeten, op het sportpark of elders.