Astense wethouders zorgen voor extra handen in de zorg

Vanwege personeelstekort loopt de zorg in de regio vast.

Daarom gaan 21 wethouders uit Brabant-Zuidoost aan de slag om medewerkers in de zorg te helpen.

Dit doen ze door uitkeringsgerechtigden, vrijwilligers en stagiaires te vragen de zorg een helpende hand te bieden.

De Astense wethouders Janine Spoor, Henk van Moorsel en John Bankers zullen zelf het goede voorbeeld geven om mee te helpen.

Met dit initiatief volgen de gemeenten het voorbeeld van de regionale afdeling van Koninklijke Horeca Nederland (KHN), Transvorm en de VVT-sector, die afspraken hebben gemaakt over de inzet van horecapersoneel in de zorg. Een samenwerking die in Eindhoven startte en inmiddels is uitgebreid naar de hele regio.

Met de actie willen de regiogemeenten de druk op de zorg verminderen, zodat iedereen in de regio weer de zorg kan krijgen die nodig is.

Alle hulp is welkom: ondersteunen bij dagbesteding, helpen bij eetmomenten, maar ook een bemoedigend praatje of een wandeling met een cliënt. Transvorm coördineert de vraag en aanbod van betaald werk voor personeel uit andere sectoren, uitkeringsgerechtigden en stageplekken.

Aanmelden kan via Extrahandenvoordezorg.nl.

Ook Onis Welzijn voor de gemeente Asten en Someren heeft een telefoonnummer beschikbaar waar je zowel een hulpvraag als een hulpaanbod kunt doen.

Onis Welzijn zal dan dit hulpaanbod en de hulpvraag met elkaar verbinden.

Heb je hulp nodig of wil je juist je hulp aanbieden?

Bel Onis op tel. 0493-441233 op maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 13.00 uur of via e-mail r.kandelaars@oniswelzijn.nl.