Amaliazorg in landelijke top 10 van best gewaardeerde verpleeghuizen

Verdeeld over vier categorieën (ziekenhuizen, klinieken, wijkverpleging en verpleeghuizen) maakte ZorgkaartNederland op dinsdag 1 december bekend welke tien instellingen per categorie dit jaar in de top tien van best gewaardeerde zorgverleners zijn geëindigd.

In de categorie verpleeghuizen wist Amaliazorg met locaties in Asten, Mariaheide, Oirschot en Oisterwijk de top tien te bereiken. Op ZorgkaartNederland kunnen patiënten, cliënten en/of familieleden hun waardering over een zorgorganisatie of zorgverlener uitbrengen. 

Elk verpleeghuis en elke thuiszorgorganisatie met dertig of meer waarderingen in 2020 en elk ziekenhuis en kliniek met honderd of meer waarderingen in 2020 deed automatisch mee om een plek in de ZorgkaartNederland Top 2020. De waarderingen van de verschillende locaties bij een organisatie zijn bij elkaar opgeteld. Aan de hand van deze waarderingen is uitgerekend wie er in 2020 het best gewaardeerd werden. Amaliazorg behoort tot een van de tien meest gewaardeerde verpleeghuizen. In die top 10 is verder geen rangorde aangegeven.

Directeur-bestuurder Han Hendrikse van Amaliazorg is ontzettend blij met deze waardering: ”Ik ben ontzettend trots. Veertig naasten van bewoners en deelnemers aan de dagactiviteiten hebben ons dit jaar gemiddeld met een 9,2 beoordeeld. Dat is een ontzettend mooie opsteker in een pittig jaar voor iedereen. Maar het is vooral een welverdiende pluim voor alle medewerkers en vrijwilligers die er samen iedere dag weer voor zorgen dat de bewoners en deelnemers aan de dagactiviteiten een fijne dag hebben. Zij zetten zich elke dag in om hun leven kleur te geven. Ik bedank alle naasten van bewoners en deelnemers aan de dagactiviteiten die ons zo goed hebben beoordeeld op ZorgkaartNederland. Ik bedank natuurlijk ook al onze medewerkers en vrijwilligers. We vinden het geweldig dat we zo goed gewaardeerd worden op ZorgkaartNederland. We blijven natuurlijk aandacht houden voor het verbeteren van de kwaliteit. Maar we gaan ook genieten van deze mooie waardering.”