SIRIS.nl

Presentatie en uitreiking jubileumboek 75 jaar mannenkoor De Nachtegaal

Het jaar 2020 is een jubileumjaar voor mannenkoor De Nachtegaal uit Someren.

Het 75-jarig bestaan is een belangrijke mijlpaal voor het koor.

Op 16 februari startte het koor met de activiteiten in het kader van het jubileum met een H. Mis en een groot feest voor de leden.

Daarna stuurden zij vol vertrouwen uitnodigingsbrieven aan leden, commissarissen en sponsoren van De Nachtegaal om aanwezig te zijn bij de receptie op 14 maart ter gelegenheid van ons jubileumjaar.

Helaas kon dit niet doorgaan vanwege de uitbraak van het coronavirus. Ook de geplande jubileumconcerten in mei en oktober zijn daarna voor onbepaalde tijd uitgesteld.

Het bestuur van mannenkoor De Nachtegaal realiseert zich de impact die de uitbraak van het coronavirus heeft op de samenleving, maar zeker ook op het koor. In het bijzonder het overlijden van koor- en bestuurslid Martien van Otterdijk en de vele koorleden die gedurende korte of lange tijd in het ziekenhuis of thuis verbleven ten gevolge van de besmetting.

Terugkijkend op het bijna verstreken jubileumjaar, waarbij alleen op de feestdag 16 februari het koor zich kon presenteren in haar nieuwe kostuum, constateert het bestuur dat het vanaf maart onmogelijk is geweest om de mooie plannen die zij hadden voor het jubileumjaar ten uitvoer te brengen en dat ook in de nabije toekomst dit vooralsnog niet mogelijk zal zijn.

Voor het koor is het toch belangrijk om het jubileumboek, gemaakt door koorlid Cees Verhagen, nog dit jaar te presenteren en uit te reiken aan de sponsoren en commissarissen.

Dit zal nu in beperkte kring gebeuren op vrijdag 11 december om 15.00 uur in De Ruchte in Someren.

Het was de bedoeling dat een speciale uitgave van het jubileumboek door burgemeester Dilia Blok zou worden uitgereikt aan het oudste lid, tevens lid van verdienste, Willy van Bragt (74 jaar lid).

Willy van Bragt kan echter door een huiselijk ongeval helaas niet aanwezig zijn bij de presentatie en uitreiking van de speciale editie van het jubileumboek. Het boek zal daarom door burgemeester Dilia Blok worden uitgereikt aan dochter Mieke van Bragt. Getracht zal worden om Willy van Bragt via een beeldverbinding toch deelgenoot te laten zijn van de uitreiking.

Het jubileumboek is vanaf 18 december te koop voor € 10 bij het VVV-kantoor in Someren.