Museum in Wintersfeer tijdens de kerstvakantie in Klok & Peel

Voor een gezellig uitje tijdens de kerstvakantie kunnen jong en oud terecht in Museum Klok & Peel in Asten.

Het kerstuitje 'Museum in Wintersfeer' biedt de laatste kans om het volledige drieluik '75 Jaar Vrijheid' te beleven. Daarin staat dit jaar vooral de tweetalige tentoonstelling 'Klokken voor Amerika' in de schijnwerpers. Met het oog op Brainport expats is deze expositie recent verrijkt met de vriendelijk geprijsde Engelstalige uitgave 'Bells for America'.  

'Klokken voor Amerika' gaat over de restauratie van The Netherlands Carillon in Arlington (VS), ons nationale geschenk aan Amerika voor de hulp in de Tweede Wereldoorlog én daarna. Klokken die normaliter hoog in een toren beieren over alle monumenten van Washington DC, zijn nu van dichtbij te bewonderen. Ze geven een beeld van Nederland in de jaren '50.  Daarnaast kan men in deze tentoonstelling kennis nemen van de wonderlijk ontstaansgeschiedenis van dit carillon. 

Een bezoek aan 'Museum in Wintersfeer' is ook aan te bevelen omdat één deel van het drieluik '75 Jaar Vrijheid' - de tijdelijke expositie Death Valley De Peel - in januari ontmanteld gaat worden. De bezoeker krijgt in deze venstertentoonstelling een duidelijk beeld van wat er in De Peel tussen 1940-1945 heeft plaatsgevonden. De expositie is geschikt voor jong en oud.

Voor wie het allemaal thuis nog eens wil nalezen: over alle onderdelen van de '75 Jaar Vrijheid'-expositie zijn  mooie museumuitgaven te koop.

Voor gezinnen is het natuurlijk leuk dat er binnen de geldende RIVM-richtlijnen een leuk kerstaanbod  is samengesteld voor kinderen. Het museum is gezellig aangekleed in een kerstsfeer. De kerstklokjes klinken uitnodigend in de vaste collectie. Ook is er een selfieplek ingericht van waaruit je een kerstgroet naar familie of vrienden kunt sturen.

Dit jaar kunnen kinderen niet zelf met lego spelen; wel is er een expositie van bijzondere lego-creaties. Ook zijn er kerststallen van over de hele wereld te zien.

Vanuit de grote voorleesstoel worden tijdens de vakantie geregeld winterse verhalen voor kinderen voorgelezen. Ook tref je verschillende spellen aan zoals een balansspel en een grote puzzel.

Onlangs hebben kinderen uit heel Nederland ervoor gezorgd dat het museum opnieuw het predicaat ‘Kidsproof’ kreeg toegekend. Dat predicaat zegt vooral dat het museum kindvriendelijk is. Je kunt er veel doen, zelfs digitaal klokken luiden of het Engelse Wisselluidspel beoefenen. 

Het programma Museum in Wintersfeer loopt van 21 december tot en met 3 januari tijdens de reguliere openingstijden van het museum.

Op 25 december en 1 januari is het museum gesloten.

Tijdens de kerstvakantie is het museum ook op zaterdagen geopend.

Kijk voor het programma op www.museumklokenpeel.nl/wintersfeer.

Mensen die een bezoek willen brengen aan het evenement kunnen een tijdslot reserveren via www.museumklokenpeel.nl.