Afvalapp, afvalkalender en wijziging inzameling oud papier in 2021

Wil jij graag een melding ontvangen wanneer je je afval in de gemeente Someren kunt aanbieden?

Download dan de app ‘Afvalkalender Blink’. Via uw persoonlijke afvalkalender ontvangt u een melding als u uw afval buiten kunt zetten. Dit geldt voor restafval, gft, plastic, blikjes en drankenkartons, oud-papier en textiel. Daarbij geeft de app informatie over het scheiden van afval en actuele informatie over gewijzigde ophaaldagen, bijvoorbeeld rond de feestdagen. Zo hoeft u geen ledigingsdag meer te missen.

U kunt de app downloaden voor Android (via Google Play) en Apple (via de App Store).

Bent u niet in het bezit van een smartphone? U kunt op uw computer/tablet via www.mijnblink.nl uw persoonlijke afvalkalender op postcode bekijken en printen. U ziet dan voor alle afvalsoorten wanneer deze bij u aan huis worden ingezameld.

Beschikt u niet over een computer/tablet dan heeft u nog de mogelijkheid om een afvalkalender op te halen bij het gemeentehuis, supermarkten (Jan Linders, Jumbo, Albert Heijn en de Spar in Someren-Eind en Lierop) en de SHop in Someren-Heide.

Door de afvalkalender te digitaliseren wordt er bespaard op papier, inkt en brandstoffen. 

Vanaf 2021 wordt in Someren-Dorp in de wijken Noord, Waterdael I, II en III en de Postelstraat, voortaan papier ingezameld door Blink vanaf 7.30 uur. Zorg dat u uw papier dus tijdig aan de straat zet.