SIRIS.nl

Reserveer jouw boeken en haal ze op bij de AfhaalBieb

Net zoals alle niet essentiële winkels zijn ook de bibliotheken in Helmond, Asten, Deurne en Someren tot en met 19 januari gesloten.

Voor de bibliotheken heeft de overheid wel een uitzondering gemaakt: het afhalen van boeken bij de bibliotheek is toegestaan. 

Alle bibliotheekleden kunnen boeken reserveren en verrassingspakketjes bestellen via de AfhaalBieb. Geef jouw wensen door en de medewerkers van de bibliotheek stellen een boekenpakket voor je samen. Je kunt de boeken komen afhalen nadat je bericht gekregen hebt. De AfhaalBieb in Helmond, Asten, Deurne en Someren is elke dag (behalve zon- en feestdagen) open van 10.00 tot 13.00 uur.

De inlever-brievenbussen zijn 24/7 open, dus boeken terugbrengen kan dag en nacht.

Het afhalen gaat op een voor bezoekers en medewerkers zo veilig mogelijke wijze, volgens de voorschriften van het RIVM.

Daarnaast blijft de online bibliotheek een alternatief voor wie graag digitaal wil lezen.

Bestel een verrassend boekenpakket via het formulier op de website van de bibliotheek. Geef je voorkeur aan voor je favoriete genre(s). Ook voor jeugdleden kunnen tasjes gemaakt worden. Het is mogelijk om voor meer gezinsleden een apart formulier in te vullen en de tasjes in één keer op te halen. Voor iedereen die dit niet zelf kan: de bestelling mag ook telefonisch doorgegeven worden.

Daarnaast kunnen leden van de bibliotheek zelf een keuze maken uit de catalogus, er zijn diverse inspiratiepagina’s. Tegelijkertijd kunnen maximaal tien boeken gereserveerd worden. Ook gereserveerde boeken kunnen afgehaald worden op maandag tot en met zaterdag van 10.00 uur tot 13.00 uur. Zodra de bestelling klaarstaat, ontvangt de lener een bevestiging per mail.

De bibliotheek is alleen open voor het afhalen van gereserveerde boeken.

Naast de AfhaalBieb voor fysieke boeken is er voor bibliotheekleden ook de online Bibliotheek. Hier kunnen zowel e-books als luisterboeken geleend worden. De komende maanden mogen de leden ook een nieuwe app testen: de TijdschrijftenBieb. 

Meer informatie op www.bibliotheekhelmondpeel.nl/afhaalbieb.