Mager jaar voor Somerense wielrenners en -rensters

Het abnormale jaar 2020 was voor de wielrenners een jaar met twee gezichten.

Terwijl de 'grote jongens' de Tour, Giro, Vuelta, het WK en de meeste klassiekers mochten rijden en ook de vrouwen niet mochten klagen over hun programma, was het voor de overige categorieën maar behelpen.

De KNWU-licentiehouders uit Lierop en Someren hebben een mager wielerjaar achter de rug.

Evy Kuijpers uit Lierop heeft een beperkt wegseizoen gekend. Toch zal Evy ook dit jaar op UCI-World Tourniveau uitkomen en wel in de Liv-Cyclingploeg, die geleid wordt door de nieuwe ploegleider Lars Boom.

Femke Geeris uit Someren, dochter van Harrie Geeris drievoudig winnaar van de Dr. Pepper Race in Lierop, maakt de overstap naar het team van Loving Potatoes.

Junior Danny van Lierop uit Someren had ook erg uitgekeken naar de deelname aan de internationale veldritten. Dat bleek door de verscherpte maatregelen helaas niet mogelijk.

Dat geldt ook voor de Somerense veldrijdsters Sara en Lotte Sonnemans.

Hun jongere broer Koen heeft dit winterseizoen slechts aan één jeugdveldrit deel kunnen nemen voordat de lockdown werd afgekondigd.

Belofte Noah Vreeswijk (Someren) heeft als enige toch aan een beperkt aantal internationale veldritten (tussen de profs) bij onze zuiderburen deel kunnen nemen.