Installatietechniek Van Eersel bestaat 125 jaar

Installatietechniek Van Eersel in Asten viert dit jaar haar 125-jarig bestaan.

Een periode waarin het Astense familiebedrijf is uitgegroeid tot een moderne onderneming die inzet op milieuvriendelijke, duurzame energiesystemen met innovatie als drijvende kracht.

Van Eersel gaat het jubileumjaar uitgebreid vieren met onder andere acties voor klanten en leuke activiteiten voor de medewerkers en inwoners van Asten, Deurne en Someren.

De geschiedenis van Installatietechniek Van Eersel gaat terug tot 1896. Aan de Emmastraat in Asten openen vader Frans van Eersel en zijn zoon Gerrit een café annex smederij. Jaren later nemen Gerrits’ zonen Frans en Jan het bedrijf over. In 1949 verhuist de smederij naar de Burgemeester Frenckenstraat. In 1960 neemt de derde generatie het heft in handen. Antoon, de vader van de huidige directeur Pieter van Eersel, runt de smederij.

“Met de komst van de wasmachine begon het installatietijdperk voor Van Eersel pas echt”, vertelt Antoon. “In 1970 krijgt Asten aardgas en profiteren agrarische bedrijven volop van de economische vooruitgang. Deze ontwikkelingen leverden ons veel installatieopdrachten op. De huidige locatie bleek al gauw te krap en in 1990 verhuisden we naar bedrijventerrein ’t Hoogvelt in Asten. Zes jaar later vierden we het honderdjarig jubileum in ons nieuwe pand aan de Ommelseweg waar Installatietechniek Van Eersel nu nog steeds is gevestigd.”

In 2004 treedt de vierde generatie aan als zoon Pieter het stokje overneemt van zijn vader. “Al 125 jaar combineren we het beste van twee werelden: de professionaliteit van een grote onderneming en de vertrouwde kwaliteit van een gemoedelijk familiebedrijf”, zegt Pieter met gepaste trots. “Nu zetten we in op moderne, milieuvriendelijke en duurzame energiesystemen. Deze passen we toe in onze vier pijlers: loodgieterswerk, klimaat, energiebeheersing en service & onderhoud. Sinds de oprichting van ons bedrijf hebben we al veel energiebronnen zien passeren. Van steenkool en elektriciteit tot aardgas en duurzame zonne-energie. Steeds volgen we de innovatieve ontwikkelingen op de voet en passen we deze toe. Dat doen we als we een badkamer voor particulieren moeten maken of renoveren, maar ook bij de bouw van honderd appartementen. Zo kunnen onze klanten altijd milieuvriendelijk genieten van optimaal comfort.”

Speciaal voor het 125e jubileumjaar zet Installatietechniek Van Eersel het badeendje als vrolijk symbool centraal. “Een herkenbaar icoontje met een vette knipoog, dat onze gemoedelijke en persoonlijke werkwijze symboliseert”, lacht Pieter. “We starten het jaar met een badeendjesactie voor onze klanten waarmee ze leuke prijzen kunnen winnen. En er staan nog meer activiteiten op de planning. Ik verklap ze nog niet, maar houd de sociale media en onze website www.installatietechniekvaneersel.nl in de gaten. We gaan er, uiteraard rekening houdend met alle coronamaatregelen, een knallend jubileumjaar van maken."