Afscheid van burgemeester Hubert Vos

Na 42 jaar openbaar bestuur, waarvan ruim 26 jaar als burgemeester en 8 jaar van de gemeente Asten, nam burgemeester Hubert Vos op vrijdag 15 januari afscheid.

Hubert en Els Vos namen om 14.00 uur plaats in de raadzaal van het gemeentehuis voor een bijzondere raadsvergadering van anderhalf uur.

Een vergadering zonder college- en raadsleden en zonder publiek.

Behalve plaatsvervangend voorzitter Math Vankan (Leefbaar Asten), griffier Mariëtte van Erp en de cameravrouw en -man van SIRIS-tv was er niemand in de raadzaal.

Sprekers waren er wel. Die mochten naar binnen, hun speech doen en meteen daarna naar huis.

Voorzitter Math Vankan hield een toespraak en diende namens de gemeenteraad een motie van dank en erkenning in. Burgemeester Vos ontving een schilderij van Jos Wigman en een foto van de gemeenteraad.

Daarna was er een speech van Paul Verhoeven, de voorzitter van de burgemeesterskring en burgemeester van de gemeente Heeze-Leende.

Loco-burgemeester John Bankers sprak de burgemeester en zijn echtgenote toe en overhandigde de burgemeester een 'beeldje uit de kring'.

Gemeentesecretaris Wil Verberkt maakte geheel gebruik van zijn toegestane spreektijd. Zijn cadeau was het boek 'In Principe' van Machiavelli.

Hubert en Els Vos waren duidelijk ontroerd bij het zien van het online videofilmpje van hun kinderen Valerie, Maarten en Olivier.

Het laatste woord was aan burgemeester Hubert Vos. Hij preest de ‘constructieve en goede sfeer’ in de Astense politiek. Hij heeft zich altijd thuis gevoeld in de Peel. Hij was dan ook drie keer burgemeester in de Peel: in Nederweert, Asten en Meijel. 

In die laatste plaats gaan Els en Hubert Vos nu wonen.

Els en Hubert, houdoe en bedankt!