Groote Hoeven in Someren krijgt ook sociale huurwoningen van woCom

Aan de rand van Someren wordt al volop circulair gebouwd in de nieuwe wijk Groote Hoeven.

In deze wijk draait alles om de toekomst. De woontoekomst van starters, gezinnen, maar ook ouderen.

Hoe verschillend de nieuwe bewoners ook zijn, de huizen hebben sowieso één ding gemeen: ze zijn circulair gebouwd en daardoor duurzaam en dus goed voor de toekomst.

Naast vrije kavels en projectbouw komt er ook ruimte voor huurders.

In maart mag woningcorporatie woCom starten aan de eerste sociale huurwoningen. Dan wordt superduurzaam superbetaalbaar. Alle seinen staan op groen.

Achter de brandweerkazerne gaat het alleen nog maar over ‘cradle to cradle’ en circulair bouwen.

Ook de lokale woningcorporatie heeft duurzame ambities in deze wijk. In haar nieuwe woningen worden hergebruikte materialen toegepast en producten die in de toekomst 100% recyclebaar zijn. De woningen krijgen een ‘materialenpaspoort’. Zelfs het regenwater wordt op het eigen terrein geïnfiltreerd.

“Alle seinen staan letterlijk op groen”, vertelt projectleider Petra van den Bersselaar-Quirijns. “Onze groene plannen zijn goedgekeurd. De omgevingsvergunning is verleend, waardoor woCom in maart kan starten met de bouw van de eerste 16 energiezuinige huurwoningen.”

WoCom heeft hiervoor een aantal regionale partners uitgezocht met veel kennis van duurzaam bouwen. NBArchitecten ontwierp de woningen, Archimedes is betrokken als constructeur en Hendriks Coppelmans gaat de woningen bouwen. “Deze worden zeer energiezuinig door onder andere de zonnepanelen en het gebruik van een bodemwarmtepomp. Onze duurzaamheidsambitie hier is energieneutraal en gaat daarmee verder dan de landelijke voorschriften waaraan nieuwbouwwoningen moeten voldoen.”

WoCom start in maart met de bouw en verwacht de huurwoningen in december op te leveren. Naast superduurzaam worden de woningen ook nog eens superbetaalbaar.

Bewoners die in aanmerking willen komen voor een van deze sociale huurwoningen, kunnen zich alvast als woningzoekende inschrijven op de woningverdeelwebsite www.wooniezie.nl.

Via een tipbericht informeert de woningcorporatie hen te zijner tijd over de woningtoewijzing.