Land van Horne start met vaccineren van cliënten

Land van Horne start met vaccineren van cliënten

Land van Horne startte op maandag 1 februari met het vaccineren van hun cliënten in verpleeghuizen die hiervoor toestemming hebben gegeven.

De groep kwetsbare ouderen is hard getroffen door het coronavirus. Het is daarom ontzettend belangrijk dat deze groep gevaccineerd kan worden.

Het veilig en verantwoord toedienen van vaccinaties op deze schaalgrootte vereist een operatie van ongekende omvang met uiterste precisie. Na weken intensieve en zorgvuldige voorbereidingen kan Land van Horne starten met het vaccineren van cliënten tegen het coronavirus.

Marjon van de Mortel, voorzitter raad van bestuur: “Dit is een moment waar we al een lange tijd naar uitkijken. Het is een start van een nieuwe fase waarin corona geen invloed meer krijgt op de persoonsgerichte zorg en welzijn van onze cliënten.”

Land van Horne heeft een speciaal vaccinatieteam samengesteld. Het team bestaat uit verpleegkundigen die beschikken over de juiste kennis en vaardigheden om de vaccinaties toe te dienen. Op de locatie is een arts aanwezig voor toezicht op de manier van werken en het verlenen van eventuele nazorg.

De groep cliënten die in aanmerking komt voor het vaccin tegen het coronavirus wonen in de verpleeghuizen van Land van Horne én staan onder verantwoordelijkheid van een arts op locatie. Ook de revalidanten van het Geriatrisch Revalidatiecentrum komen in aanmerking voor het coronavaccin. De vaccinatie is vrijwillig. Bij iedere cliënt of wettelijke vertegenwoordiger is toestemming vereist. Cliënten die thuiszorg ontvangen of onder verantwoordelijkheid staan van de eigen huisarts worden in een later stadium opgeroepen door de huisarts en/of GGD.

Stichting Land van Horne is een organisatie voor verzorging, verpleging en thuiszorg.

Met ruim 2.600 medewerkers en 1.300 vrijwilligers biedt de stichting (thuis)zorg en aanvullende diensten aan cliënten in de gemeenten Weert, Nederweert, Leudal, Cranendonck en Someren (Eegelshoeve).