Roman 'Peelpijn' van Stephan van Erp genomineerd voor literaire prijs

De Astense schrijver Stephan van Erp is met zijn roman ‘Peelpijn’ genomineerd voor een literaire prijs: The Indie Awards 2020.

Deze literaire prijs wordt uitgereikt voor het mooiste boek dat is uitgegeven in eigen beheer.

Ook zijn indringende cover is genomineerd in de categorie ‘beste cover’.

Er is zowel een juryprijs als een publieksprijs.

Tot 1 maart kan het publiek stemmen via www.theindieawards.nl.

In maart wordt bekend gemaakt wie de winnaar is van The Indie Awards 2020.

Peelpijn is de derde roman van de hand van deze Astense schrijver. Het is een historische roman die zich honderd geleden afspeelt op het Brabantse en Limburgse platteland, in de Groote Peel. De roman is een intiem portret van een arm jong gezin en is deels gebaseerd op waargebeurde verhalen in zijn familie.

,,Mijn opa komt uit deze streek en was een turfsteker. De armoede kleefde aan hem en zijn gezin. Talloze malen hoorde ik de vaak trieste verhalen aan van het harde leven in het vroegere veengebied. Nadat ik een kleindochter van oud-burgemeester Smulders van Someren sprak - hij werd vermoord in de nacht van 15 augustus 1944 -  wist ik dat ik haar en mijn familiegeschiedenis in een roman aan elkaar moest knopen,’ aldus schrijver Stephan van Erp.

Van Erp schreef eerder de roman De Belofte (2017) en Retour Baxley (2015). Hij volgde aan de schrijversvakschool Amsterdam de module ‘roman schrijven.’

De roman Peelpijn is verkrijgbaar via www.stephanvanerp.eu, de lokale boekhandel en bol.com.


Trefwoorden: