SIRIS.nl

SIRIS-weekoverzicht Van Dag tot Dag

SIRIS-tv zendt op zaterdag 13 en zondag 14 februari het weekoverzicht van 'Van Dag tot Dag' uit met filmpjes, die afgelopen dagen in de gemeenten Asten en Someren gemaakt zijn.

De filmpjes worden in twee delen uitgezonden.

Deel 1 wordt uitgezonden om 6.00, 8.00 en 10.00 uur en deel 2 om 7.00, 9.00 en 11.00 uur.

In de avonduren komt Van Dag tot Dag tot en met dinsdag 16 februari te vervallen omdat SIRIS een speciaal carnavalsprogramma uitzendt.

De volgende filmpjes zijn nu in uitzending:

Deel 1:

Wethouder Guido Schoolmeesters ontslagen

Wethouder Guido Schoolmeesters van de Gemeenschapslijst is op dinsdag 9 februari tijdens de extra vergadering door de gemeenteraad van Someren de laan uitgestuurd. Schoolmeesters wordt in een onderzoeksrapport beticht van het bevoordelen van zijn zoon bij het toedelen van een nieuwbouwwoning in de wijk Groote Hoeven en het voortrekken van een bouwbedrijf. De gemeenteraad ontsloeg de wethouder nadat hij een motie van wantrouwen, die door een meerderheid van de raad tegen hem was ingediend, naast zich neerlegde. Omdat de wethouder niet zelf ontslag nam, deed de raad het voorstel om de wethouder direct te ontslaan. De raad stemde schriftelijk met een meerderheid voor onmiddellijk ontslag. Twee dagen later sprak Harrie van Horik met de wethouder toen de kruitdampen enigszins waren opgetrokken … of niet.

Gemeente Asten onder een witte deken 2021

De winterse omstandigheden nodigen uit om te gaan filmen. SIRIS-fotograaf en -filmer Rob Fritsen maakte het filmpje 'Gemeente Asten onder een witte deken 2021'.

Restauratie muurschilderingen voltooid

In de Heilige Maria Presentatiekerk in Asten is het project Muurschilderingen afgerond. En daarom werd het voor SIRIS-tv tijd om naar het uiteindelijke resultaat te gaan kijken.

The Prayer by Anita Leenders en Paul van Zoggel

We staan alweer bijna een jaar stil; live-optredens zitten er niet in. Creativiteit kent geen lockdown, dat zoekt op andere manieren zijn weg. Zie hier het resultaat: Anita Leenders en Paul van Zoggel uit Someren-Heide zingen het duet 'The Prayer' in de H. Maria Presentatiekerk in Asten.

Duurzame Koplopers (3) - Panhuijzen Groen

De Peel wordt steeds duurzamer en sterker. Ondernemers die een belangrijke visie hebben op dit vlak en een vooruitstrevende blik, verdienen volgens Rabobank Peelland Zuid extra stimulans en aandacht. Ze worden betiteld als duurzame koplopers. De verhalen van zeven bedrijven uit de Peel zijn door de Peelpioniers vastgelegd in een video Mike Panhuijzen van Panhuijzen Groen is de derde Duurzame Koploper. Mike weet altijd in te stappen op de huidige ontwikkelingen en is een ware koploper op het gebied van innoveren. ‘Om te groeien, met je vindingrijk zijn’, zoals Mike zelf zegt. Leuk om te benoemen dat ze direct na de intelligente lockdown een wasstraat voor het ontsmetten van winkelwagentjes ontwikkelde. Je zag zijn straat o.a. bij Ikea.

Deel 2:

Passie voor ondernemen - BuitenEten

In het SIRIS-tv-programma 'Passie voor ondernemen' gaat Monique Martens langs ondernemers in Someren en Asten. Monique neemt je op een toegankelijke manier het bedrijfsleven in en wil daarmee het verhaal achter de onderneming in beeld te brengen. In de zevende aflevering van 'Passie voor ondernemen' is Monique op bezoek bij BuitenEten aan de Beliënbergdijk in Someren-Eind. Wendy Adriaans leidt haar rond in haar domein.

Sneeuwpret in Lierop

Lierop lag op zondag 7 februari bedekt onder een dikke sneeuwdeken. Het sneeuwde de hele dag dag en er stond een ijzige wind. Dat mocht de pret niet drukken.

Samen voor Asten

De politieke verenigingen Leefbaar Asten en D66-Hart voor Asten zijn met ingang van 3 februari gezamenlijk verder gegaan in de partij Samen voor Asten. Fractievoorzitter Math Vankan van Leefbaar Asten en Tiny van den Eijnden van D66-Hart van Asten vertellen hoe het zo gekomen is.

Petitie voor verhoging minimumloon

Op vrijdag 5 februari overhandigde actievoerder Gerrie Fijneman van Voor14 een petitie aan CDA-gemeenteraadslid Daniël van Schijndel en PGA-commissielid Annemie Urlings. De petitie roept het gemeentebestuur van Asten op om zich uit te spreken voor een verhoging van het wettelijk minimumloon naar 14 euro per uur.

Boek Peelpijn genomineerd

De Astense schrijver Stephan van Erp is met zijn roman ‘Peelpijn’ genomineerd voor een literaire prijs: The Indie Awards 2020. Voor SIRIS-tv een goede reden om de schrijver op te gaan zoeken.