Werkbezoek CDA-kandidaat Inge van Dijk (nr. 4) in Someren en Asten

CDA-Tweede Kamerkandidaat Inge van Dijk (nr. 4) bracht op zaterdag 13 februari een bedrijfsbezoek aan ondernemers uit Someren en Asten.

De bedrijfsbezoeken werden coronaproof uitgevoerd.

Als eerste ging Inge van Dijk op bedrijfsbezoek bij William Bos van Willem Bos Electro Techniek en Domotica in Someren-Eind. Tijdens een ontbijtsessie met William Bos, CDA-wethouder Louis Swinkels en CDA-voorzitter Jan Zegwaard ging Inge van Dijk in gesprek over o.a. woningbouwsector, zonnepanelen en laadpalen voor elektrische auto’s. Bedrijfstakken waar Willem Bos actief in is. Ook kwamen de huidige coronatijd ter sprake, wat voor impact heeft dat voor het bedrijf in o.a. de woningbouwsector? Daarnaast werden de toekomstontwikkelingen besproken, met o.a. de verdere vergrijzing van de samenleving en de mogelijkheid qua duurzaamheid. Ook werd de onlogische samenhang in wetgeving qua laadpalen voor elektrische auto’s besproken. Dit gaf Inge van Dijk een goed inzicht en kan ze meenemen naar Den Haag.

Het tweede werkbezoek bracht Inge van Dijk aan Van Bussel Metaaltechniek in Asten. Eerst kregen Inge van Dijk en CDA-wethouder John Bankers een presentatie over het bedrijf te zien en door het prachtige bedrijfsfilmpje werd al snel duidelijk wat voor ondernemer Van Bussel Metaaltechniek is. Ton van Bussel en Thomas Waals gaven toelichting over de sectoren waar ze actief in zijn, o.a. food, spoor- en luchtsector. Maak ook maatwerk wat ze voor diverse opdrachtgevers maken. De huidige ontwikkelingen van het bedrijf in diverse sectoren werden uitgebreid besproken. Daarnaast werd de impact van corona en toekomstontwikkelingen besproken. Tot slot was er een rondleiding door de bedrijfshallen waar plaatwerk, verspaning en lasserij werkzaamheden uitgevoerd werden.

De foto's zijn gemaakt door Juliëtte Panhuijzen en Rob Fritsen.