Bibliotheek Asten verhuist naar de Midas

De bibliotheek aan de Kerkstraat in Asten is voorgoed gesloten.

De bibliotheek is aan het verhuizen naar de Midas in Asten. 

Leden van de bibliotheek kunnen tot en met 24 februari terecht bij de AfhaalBieb in Someren, Deurne of Helmond.

Vanaf 25 februari kunnen de inwoners van Asten terecht in de tijdelijke bibliotheek op de eerste verdieping van de Midas.

De bibliotheek gaat in 2022 definitief verhuizen naar het nieuwe gemeenschapshuis in Asten.

Om plaats te maken voor de nieuwbouw wordt het huidige gebouw aan de Kerkstraat afgebroken. Daarom verhuist de bibliotheek voor ruim één jaar naar de eerste verdieping van de Midas. De heropening daar is gepland op donderdag 25 februari. Of dat alleen voor afhalen is, of dat de bibliotheek weer volledig open gaat, is afhankelijk van de coronamaatregelen van de overheid.

De bibliotheek vraagt om geleende boeken voorlopig thuis te bewaren; inleveren kan weer vanaf donderdag 25 februari. Of gebruik de inlever-brievenbussen in de andere locaties van de Bibliotheek Helmond-Peel in Someren, Deurne of Helmond.

Het reserveren van boeken of bestellen van verrassingspakketjes van de AfhaalBieb kan doorgaan. De leden kunnen bij het bestellen kiezen voor een andere afhaallocatie: in Someren, Deurne of Helmond.

De bibliotheek blijft in de Midas gevestigd totdat zij in 2022 definitief verhuist naar het nieuwe gemeenschapshuis in Asten. De tijdelijke (afhaal)bibliotheek is vanaf 25 februari bereikbaar met de roltrap in de Hema, de lift of de trap in de Midas. Het postadres is Emmastraat 9.

In de tijdelijke bibliotheek in de Midas is ruimte voor boeken voor de jeugd en volwassen; de leestafel met tijdschriften en kranten; werkplekken, internetcomputers, printer en kopieerapparaat. Ook zal er een Wifi zijn voor de bezoekers en gaat het voorlezen en de activiteiten gewoon door. Alle kunstboeken zijn tijdelijk verhuisd naar Bibliotheek Someren om de verdiepingsvloer niet te zwaar te belasten. Reserveren van boeken is uiteraard mogelijk.