Zùmmers Belang CDA gaat verder onder de naam CDA Someren

Zùmmers Belang CDA gaat verder onder de naam CDA Someren.

Het bestuur van de lokale afdeling van het CDA in Someren is tot dit besluit gekomen na uitvoerig overleg met haar leden.

In de afgelopen maanden is tijdens digitale informatieavonden gesproken over de identiteit van de lokale politieke partij en de verbinding met haar achterban. De naam op zich is geen doel, maar een middel om te zorgen dat zoveel mogelijk inwoners van de gemeente Someren zich kunnen identificeren met de lokale partij.

Het CDA Someren zet zich in voor het gezamenlijke welzijn van alle inwoners van Lierop, Someren-Dorp, Someren-Eind en Someren-Heide. Dat draagt de partij ook wel uit, maar het komt onvoldoende tot zijn recht in de naamgeving Zùmmers Belang. Zùmmere wordt nog altijd door veel mensen gelezen als Someren-Dorp. Jongeren ervaren de verschillen tussen de Somerense kernen in mindere mate dan veel oudere inwoners. Het CDA Someren is er niet alleen voor Zùmmere (Someren-Dorp), maar voor heel Someren.

Het CDA Someren wil de zichtbaarheid en de verbinding vergroten door een duidelijke identiteit en een consistente naamgeving. Daarbij wil het ook gebruik maken van de contacten met landelijke en provinciale aansprekende partijgenoten.

De visie van CDA Someren is gebaseerd op een duurzame maatschappelijke behoefte om Someren voor iedereen leefbaar, veilig en goed verzorgd te krijgen. Voor de lokale partij zijn daarbij de volgende vijf kernwaarden leidend: respectvol (heb aandacht voor elkaar), eerlijkheid (sta voor wat je zegt), in verbinding (werk samen en luister), verantwoordelijkheid (ben zelfredzaam) en vooruitstrevend (denk realistisch en vernieuwend).

 

In gesprek gaan met CDA Someren kan via e-mail voorzitter.cdasomeren@gmail.com.


Trefwoorden: