SIRIS-weekoverzicht Van Dag tot Dag

SIRIS-tv zendt op zaterdag 27 en zondag 28 februari het weekoverzicht van 'Van Dag tot Dag' uit met filmpjes, die afgelopen dagen in de gemeenten Asten en Someren gemaakt zijn.

De filmpjes worden in twee delen uitgezonden.

Deel 1 wordt uitgezonden om 6.00, 8.00, 10.00, 18.00, 20.00 en 22.00 uur en deel 2 om 7.00, 9.00, 11.00 uur, 19.00, 21.00 en 23.00 uur.

De volgende filmpjes zijn nu in uitzending:

Deel 1:

Lente in februari in Someren

Februari is normaal een echte wintermaand. Maar als de wind lange tijd uit het warme zuiden waait kan het al voorjaarsachtig zijn. Dan is het ook in Someren lente in februari!

Lente in februari in Someren-Eind

Gemeentenieuws - Heel Someren Gezond

In Gemeentenieuws, het voorlichtingsprogramma van de gemeente Someren, aandacht voor de campagne Heel Someren Gezond. Fysieke en mentale gezondheid zijn altijd heel belangrijk. En zeker in deze tijd, waar corona ons dagelijkse leven beïnvloedt. In deze uitzending meer informatie hierover én tips van experts voor een gezonde levensstijl van wethouder Theo Maas, Evelien Slaats van Leef! Someren, de huisartsen Marlieke Mateijsen en Rob Roelofsen en van Marjolein van Heugten, huisarts in opleiding.

Stijl naar beneden in Ommel

Het lijkt nu lente. Je kan je bijna niet voorstellen dat kinderen anderhalve week in Ommel stijl naar beneden sleeden vanaf het talud van de A67.

Schaatsen op Witven

Je kunt het je met dit fraaie lenteweer niet voorstellen, maar anderhalve week geleden konden we nog schaatsen. Ook op het Witven in Someren dromden de schaatsliefhebbers bijeen.

Duurzame Koplopers - Duurzame Samenwerkers

De Peel wordt steeds duurzamer en sterker. Ondernemers die een belangrijke visie hebben op dit vlak en een vooruitstrevende blik, verdienen volgens Rabobank Peelland Zuid extra stimulans en aandacht. Ze worden betiteld als duurzame koplopers. Afgelopen vier weken werden alle videoverhalen op SIRIS-tv en haar social mediakanalen uitgezonden en kreeg je een kijkje achter de schermen bij deze bedrijven die voorop lopen op het gebied van duurzaamheid. De laatste Duurzame Koperloper is een hele bijzondere. Het gaat om de Duurzame Samenwerkers. De Deurnese ondernemers Mark, Laurens, John en Paul hebben lokaal hun krachten gebundeld en samen een nieuw duurzaam pand in Deurne gerealiseerd. Voor zowel het bouwen als het betrekken van het pand werken ze alleen samen met lokale ondernemers.

Deel 2:

Passie voor ondernemen - Houthandel Looijmans/Onthout ons

In het SIRIS-tv-programma 'Passie voor ondernemen' gaat Monique Martens langs ondernemers in Someren en Asten. Monique neemt je op een toegankelijke manier het bedrijfsleven in en wil daarmee het verhaal achter de onderneming in beeld te brengen. In de negende aflevering van 'Passie voor ondernemen' gaat Monique op bezoek bij Houthandel Looijmans/Onthout ons! aan de Kerkendijk 32 in Someren.

Lente in februari in Asten

Februari is normaal een echte wintermaand. Maar als de wind lange tijd uit het warme zuiden waait kan het al voorjaarsachtig zijn. Dan is het ook in Asten lente in februari!

Lente in februari in Lierop

SIRIS-Corona-Journaal - Hoogtepunten Carnaval 2021 deel 1 en deel 2

Carnaval 2021 zullen we nooit meer vergeten. Het coronavirus haalde een dikke vette streep door de meeste activiteiten. Hier en daar werd er een klein beetje carnaval gevierd. U kunt gaan kijken naar de hoogtepunten van carnaval anno 2021. SIRIS-tv maakte een Reundje Carnaval in Kaauwvoetenland, Pompersland, Meerpoelrijk, op De Plattevonder, het land van De Keijepaol, Peelvrujtersland, Klotland, Plekkersland en R'Ommelpottersland.

Alverman snakt naar optredens

Wessel Jeuken uit Asten is de drummer van de alternatieve rockband Alverman. Een band met potentie. In december brachten Wessel en zijn companen Daan en Leon Konink hun eerste EP uit, genaamd 'The Endless Shrine'. SIRIS-tv vond dat een goede reden om naar een repetitie van de band te gaan, ergens op een zolderkamer in Brouwhuis.