Bibliotheek Asten in de Midas heropend

Bibliotheek Asten is verhuisd van de Kerkstraat naar de eerste verdieping van Winkelcentrum Midas in Asten. 

Op donderdag 25 februari ging de tijdelijke bibliotheeklocatie open voor haar leden. Helaas  voorlopig alleen als AfhaalBieb vanwege de coronamaatregelen.

De bibliotheek gaat in 2022 definitief verhuizen naar het nieuwe gemeenschapshuis in Asten.

Om plaats te maken voor de nieuwbouw wordt het oude gebouw, waarin de bibliotheek 53 jaar gevestigd was, binnenkort afgebroken. Daarom is de bibliotheek voor ruim één jaar verhuisd naar de eerste verdieping van de Midas.

De openingstijden van de AfhaalBieb zijn maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur. Leden, zowel jeugd als volwassenen, kunnen nu al weer boekenpakketjes of titels reserveren. Zodra het van de overheid weer mag zal de bibliotheek weer volledig heropenen en teruggaan naar de normale openingstijden.

Afhalen kan vanwege de overheidsregels alleen als je vooraf besteld en bericht gekregen hebt dat er iets voor je klaarstaat. Iedereen die bij de heropening gereserveerde boeken(pakketjes) komt afhalen krijgt een leuk bibliotheektasje cadeau.

Helaas is er geen buiten inleverbus meer bij de Midas. Geeft dit problemen, lever dan in bij een van de andere locaties van de Bibliotheek Helmond-Peel in Someren, Deurne of Helmond. Of neem contact met de bibliotheek op. Het telefoonnummer is ongewijzigd: 0493-691652.

De bibliotheek in de Midas is bereikbaar met de roltrap in de Hema, de lift of de trap in de Midas. Het postadres is Emmastraat 9.

De inrichting uit de Kerkstraat is zoveel mogelijk meegenomen. Er is voldoende ruimte voor de boeken voor de jeugd en volwassen; de leestafel met tijdschriften en kranten; werkplekken, internetcomputers, printer en kopieerapparaat. Ook is er een Wifi voor de bezoekers en gaat het voorlezen op woensdagmiddag weer van start als de coronamaatregelen tot het verleden behoren. Ook activiteiten als cursussen en lezingen worden dan weer opgestart. 

Meer informatie: www.bibliotheekhelmondpeel.nl/asten2021.