Maud Hagelaar is Astens Voorleeskampioen 2021

Op vrijdag 26 februari is de Voorleeskampioen van de gemeente Asten bekendgemaakt: Maud Hagelaar is de Voorleeskampioen 2021 van de gemeente Asten.

Zeven schoolkampioenen hadden zich aangemeld voor de lokale finale van deze jaarlijkse voorleeswedstrijd voor groep 7 en 8 van de basisscholen.

Vanwege de coronamaatregelen kon de Bibliotheek Helmond-Peel dit jaar geen live voorleeswedstrijd houden.

De bibliotheek vroeg daarom de schoolkampioenen om hun voorleesfragment op film op te nemen en dat naar de bieb toe te sturen.

Afgelopen week heeft de deskundige jury, bestaande uit wethouder Janine Spoor, leesconsulent Bert Golstein van de Bibliotheek Helmond-Peel en voormalig leerkracht Tiny Jacobs, de ingestuurde filmpjes van de zeven Astense schoolwinnaars bekeken en een Astense Voorleeskampioen uitgeroepen.

Maud Hagelaar van Fusieschool LaLoBo, locatie Kruiskensweg is de Voorleeskampioen 2021 van de gemeente Asten. Ze las een fragment voor uit het boek ‘Ministerie van Oplossingen’ van Sanne Rooseboom.

Wethouder Spoor complimenteerde alle voorlezers: “Jullie hebben mooie fragmenten uitgekozen en ik had gewild dat jullie nog langer hadden voorgelezen.”

De voorleeskampioen van Asten is thuis verrast met een bezoek om haar in het zonnetje te zetten en de oorkonde en prijs te overhandigen. Op zaterdagochtend 27 maart vindt de Brabantse halve finale van de Nationale Voorleeswedstrijd ook weer online plaats.

Lees meer op www.bibliotheekhelmondpeel.nl/voorleeswedstrijd

De grootste leesbevorderingswedstrijd van Nederland vindt in 2021 voor de 28e keer plaats.

Heel veel kinderen uit groep 7 en 8 laten in de maanden december-februari hun voorleestalent zien en vooral horen tijdens de school-, lokale en regionale voorrondes van De Nationale Voorleeswedstrijd, een campagne van Stichting Lezen.