Maud van Loon is de Voorleeskampioen 2021 van Someren

Op vrijdag 26 februari is de Voorleeskampioen van de gemeente Someren bekendgemaakt.

Na een spannende wedstrijd werd Maud van Loon gekozen als Voorleeskampioen 2021 van de gemeente Someren.

Zeven schoolkampioenen hadden zich aangemeld voor de lokale finale van deze jaarlijkse voorleeswedstrijd voor groep 7 en 8 van de basisscholen.

Vanwege de coronamaatregelen kon de Bibliotheek Helmond-Peel dit jaar geen live voorleeswedstrijd houden.

De bibliotheek heeft daarom de schoolkampioenen gevraagd om hun voorleesfragment op film op te nemen en dat naar ons toe te sturen. Deze week heeft de deskundige jury, bestaande uit wethouder Theo Maas, leesconsulent Ruud Meulendijks van de Bibliotheek Helmond-Peel en voormalig leerkracht Els Slegers, de ingestuurde filmpjes van de zeven Somerense schoolwinnaars bekeken en een Voorleeskampioen Someren uitgeroepen.

Voorleeskampioen Maud van Loon is leerling van basisschool ’t Rendal in Lierop. Zij las een fragment voor uit het boek ‘UFO-alarm’ van Jozua Douglas. Wethouder Maas complimenteerde Maud: “De afsluiting van Maud was geweldig en je kreeg zin om het boek zelf te lezen”.

De voorleeskampioen van Someren is thuis verrast met een bezoek om haar in het zonnetje te zetten en de oorkonde en de prijs te overhandigen. Op zaterdagochtend 27 maart vindt de Brabantse halve finale van de Nationale Voorleeswedstrijd ook weer online plaats.

Meer informatie: www.bibliotheekhelmondpeel.nl/voorleeswedstrijd.

De grootste leesbevorderingswedstrijd van Nederland vindt in 2021 voor de 28e keer plaats. Heel veel kinderen uit groep 7 en 8 laten in de maanden december-februari hun voorleestalent zien en vooral horen tijdens de school-, lokale en regionale voorrondes van De Nationale Voorleeswedstrijd, een campagne van Stichting Lezen.