Tim van Seggelen nieuwe hoofdtrainer SV Someren

Tim van Seggelen uit Someren wordt in het seizoen 2021-2022 de nieuwe hoofdtrainer van SV Someren. Hij volgt Dominik Vergoossen op die de blauwwitten aan het eind van het seizoen verlaat voor Fortuna Sittard.

Tim (38) is geen onbekende binnen SV Someren. In 1988 werd hij lid van de vereniging en doorliep hij de volledige jeugdopleiding, bij de senioren was hij ruim veertien seizoenen een belangrijke speler in het vaandelteam. De laatste vier seizoenen was hij trainer van SV Someren 2.

Tim heeft zin in zijn nieuwe uitdaging: ,,Er zit veel potentie in de selectie, we beschikken over een goede mix tussen jonge talenten en ervaren spelers.” In eerste instantie is hij met het bestuur een contract voor één jaar overeengekomen maar er is van beide kanten de intentie om een jarenlange samenwerking aan te gaan. ,,Ik wil de lijn die we binnen de jeugdopleiding hebben ingezet doortrekken naar de selectie, om dat goed gestalte te geven hebben we een langere periode nodig.”

Tim omschrijft zichzelf als een trainer waar plezier en motivatie voorop staan. Tevens geeft hij aan zich niet alleen te richten op het eerste elftal, waar wel de prioriteit ligt, maar ook oog te hebben voor de ontwikkeling van spelers in het tweede en derde elftal alsmede spelers in de jeugdopleiding.

In het dagelijks leven is hij leraar Lichamelijke Opvoeding aan het Jan van Brabant College in Helmond. Samen met zijn vrouw Lucinda woont hij aan de Martijnenstraat en heeft hij twee dochters, Jip (4) en Luus (2).